Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2002 18:40
A- A A+

«Με ποια στοιχεία;» φέρεται να ρώτησε τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αγγελόπουλο, που απήγγειλε εναντίον του σωρεία κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος, ο 58χρονος Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, που φέρεται ως ηγετικό στέλεχος της «17Ν».

Ο Γιωτόπουλος αρνήθηκε κάθε κατηγορία, όπως και να καλέσει δικηγόρο σε αυτή τη φάση.

Ο Β. Τζωρτζάτος

Ο κ. Αγγελόπουλος σε βάρος των Γιωτόπουλου και Τζωρτζάτου, άσκησε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη οπλοκατοχή κατά συναυτουργία, ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και από κοινού, απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή και από κοινού, έκρηξη κατά συρροή από την οποία προκλήθηκε σωματική βλάβη και θάνατος από κοινού, ληστεία κατά συρροή από κοινού, ληστεία από την οποία προήλθε θάνατος από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σε βάρος του Θ. Ψαραδέλη η δίωξη περιλαμβάνει τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και ληστεία κατά συρροή. Ολες οι κατηγορίες κατά των τριών είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Ο Θ. Ψαραδέλης

Οι Τζωρτζάτος και Ψαραδέλης αποδέχθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση, ενώ ο Ψαραδέλης είπε ότι από τις δύο ληστείες που του αποδίδονται αποδέχεται μόνο αυτή του 1986 στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Δροσοπούλου στα Πατήσια.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν από την 4η τακτική ανακρίτρια Θεώνη Μπούρη προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη το πρωί.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Πέτρος Βέροιος εισηγείται στην Ολομέλεια Εφετών τη σύγκλησή της σε σώμα προκειμένου να εξεταστεί αν η υπόθεση της «17Ν» πρέπει να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή. Σε περίπτωση καταφατικής απόφασης, οι δικογραφίες από το Πρωτοδικείο θα διαβιβαστούν στο Εφετείο, προκειμένου εκεί πλέον να διενεργηθεί η κύρια ανάκριση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή