Συνέδριο για τον θάνατο από φοιτητές του ΑΠΘ

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 11:18
A- A A+

Συνέδριο με θέμα τον θάνατο διοργανώνεται με πρωτοβουλία φοιτητών του ΑΠΘ, από τις 12 έως και τις 14 Δεκεμβρίου 2012, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο θάνατος των αστεριών, η γνωριμία με την επιστήμη του θανάτου, ο θρήνος και το πένθος, ο θάνατος μέσα από τα μάτια του ιατροδικαστή, κοινωνιολογικές προσεγγίσεις του τέλους της ζωής, ο ψηφιακός θάνατος, η έννοια και το βίωμα του θανάτου στις θρησκείες του κόσμου, είναι ορισμένα μόνο από τα θέματα που θα παρουσιαστούν.

Το συνέδριο, με τίτλο «Στοχασμός του Θανάτου: Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις», τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Λέκτορα Φιλοσοφίας, Επαμεινώνδα Βαμπούλη.

Η Φοιτητική Πρωτοβουλία Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Συνεδρίων ΑΠΘ είναι μια ανοιχτή ομάδα φοιτητών, η οποία ασχολείται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και συνεδρίων που έχουν σκοπό τη διερεύνηση, την πληροφόρηση και τον προβληματισμό γύρω από ορισμένα θέματα επιστημονικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Η ομάδα προσπαθεί να αποτελέσει μια φοιτητική κίνηση, της οποίας ο χαρακτήρας θα είναι καθαρά επιστημονικός. Είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε φοιτητή θέλει να βοηθήσει σε παρόμοιες ενέργειες ή έχει να προτείνει κάποια ενδιαφέρουσα εκδήλωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή