Ένταση στο περιθώριο των εκδηλώσεων μνήμης για τον Αλ. Γρηγορόπουλο

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 13:36
UPD:14:16

A- A A+

Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας στο περιθώριο της κινητοποίησης μαθητών και φοιτητών στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Νεαροί που βρίσκονταν στην Ομόνοια επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα το κυνηγητό να συνεχιστεί στους γύρω δρόμους.

Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον μία προσαγωγή, ενώ στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Ιπποκράτους έπεσαν βόμβες μολότοφ και έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.

Νωρίτερα, μαθητές και φοιτητές έφθασαν στο Σύνταγμα μετά από συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το πρωί στα Προπύλαια. Μικροένταση ξέσπασε στη διάρκεια της πορείας στην οδό Σταδίου όταν δυνάμεις των ΜΑΤ που βρέθηκαν στο σημείο δέχθηκαν νεράντζια και πέτρες.

NAFTEMPORIKI.GR

Ένταση και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε και έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, κατά τη διάρκεια της μαθητικής πορείας στη Θεσσαλονίκη, όταν κάποιοι από τους συμμετέχοντες άρχισαν να πετούν πέτρες και κροτίδες προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρουρούσαν το κτήριο.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης ενώ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, έγιναν και προσαγωγές.

Η πορεία κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς την οδό Αγίου Δημητρίου, όπου κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν και μολότοφ.

Νωρίτερα, μαθητές κατά τη διάρκεια της πορείας πέταξαν νεράντζια έξω από το αστυνομικό τμήμα Λ. Πύργου.

Νέες συγκεντρώσεις το απόγευμα

Συγκεντρώσεις για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου διοργανώνονται στα Προπύλαια στις 17:00 από τη Νεολαία του Συνασπισμού , την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και στις 19:00 από την Αντι-εξουσιαστική Κίνηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή