Παραμένουν οι αντιρρήσεις Βενιζέλου για το φορολογικό

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 15:19
UPD:15:19

Επιφυλάξεις για τις προωθούμενες φορολογικές αλλαγές διατύπωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέροντας ότι είναι λάθος να ανοίγουν νέα μέτωπα με την κοινωνία, «όπως αυτά που ανοίγει το κυοφορούμενο φορολογικό».

A- A A+

Επιφυλάξεις για τις προωθούμενες φορολογικές αλλαγές διατύπωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι είναι λάθος να ανοίγουν νέα μέτωπα με την κοινωνία, «όπως αυτά που ανοίγει το κυοφορούμενο φορολογικό».

Οι όποιες αλλαγές, πρόσθεσε, δεν μπορούν να γίνονται σε βάρος των μισθωτών, των συνταξιούχων και γενικά των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι το φορολογικό μπορεί να κατατεθεί εμπρόθεσμα, αρκεί να γίνουν δεκτές «οι ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις που έχουν κατατεθεί».

Είπε ακόμη ότι δεν χρειάζεται να θιγεί η ισχύουσα φορολογική κλίμακα και πως είναι αδιανόητο ένα φορολογικό σύστημα να αδικεί τον πολίτη και ιδιαίτερα τους νέους.

Όσον αφορά την πρόταση κατάργησης του αφορολόγητου για τα παιδιά ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: «Πρέπει να σεβαστούμε τις οικογένειες με παιδιά και το βάρος που κουβαλάει ο μισθωτός που έχει παιδιά».

ΠΑΣΟΚ

«Με γρήγορους ρυθμούς στο συνέδριο»

Για τα εσωκομματικά ζητήματα υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ αρχίζει και διαμορφώνει τη δική του ατζέντα και πρόσθεσε ότι η παράταξη πρέπει να οδηγηθεί στο συνέδριο με γρήγορους ρυθμούς.

«Έχει τεράστια σημασία», είπε, «να γίνει το συνέδριο ώστε να θεσμοθετηθεί το ΠΑΣΟΚ, να αποπροσωποποιηθεί και να λειτουργεί σαν "κανονικό" ευρωπαϊκό κόμμα». Ανακοίνωσε επίης ότι θα προηγηθεί συνέδριο της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, αναφερόμενος στις «ασύμμετρες επιθέσεις» που δέχεται το Κίνημα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «σκυλιάζουν αυτοί που βλέπουν πως το λαβωμένο ΠΑΣΟΚ είναι ο καταλύτης των εξελίξεων».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι αυτές οι επιθέσεις επιφέρουν βλάβες στην παράταξη και το πολιτικό σύστημα, η σταθερότητα του οποίου αλλά και της κυβέρνησης, όπως είπε, εξαρτάται από το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή