Κ.Τσιάρας: Αμεση και αποφασιστική η αντίδραση στις δηλώσεις Μπερίσα

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 15:49
UPD:15:49

Η εξωτερική πολιτική δεν διαμορφώνεται με βάση την ψυχολογία της στιγμής, σε κάθε περίπτωση όμως, το ζήτημα της ανάπτυξης ακραίων πολιτικών τάσεων στην Αλβανία βρίσκεται ψηλά σε κάθε διμερή επαφή, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Τσιάρας.

A- A A+

Ατυχείς χαρακτήρισε τις πρόσφατες δηλώσεις Μπερίσα (περί «Μεγάλης Αλβανίας) ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Τσιάρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Χρυσής Αυγής, και σημείωσε πως η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης υπήρξε άμεση και αποφασιστική σε όλα τα επίπεδα.

Οι αρχές της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής αξιοπρέπειας είναι απαραβίαστες, συνεπώς, τόνισε ο υφυπουργός, η άμεση και αποφασιστική αντίδραση της Ελλάδος στις απαράδεκτες αυτές δηλώσεις ήταν αναγκαία και αναπόφευκτη.

Η κυβέρνηση δεν διαμορφώνει την εξωτερική πολιτική της με βάση την ψυχολογία ή σκοπιμότητα της στιγμής, αλλά επί τη βάσει συγκεκριμένου σχεδίου και με αποκλειστικό γνώμονα το διαχρονικό συμφέρον του Έθνους, ανέφερε μεταξύ άλλων στην απάντησή του ο κ. Τσιάρας, ωστόσο όπως διαβεβαίωσε, το ζήτημα της ανάπτυξης ακραίων πολιτικών τάσεων στην Αλβανία, ιδίως αν αυτές στρέφονται κατά της Ελλάδος ή της ελληνικής μειονότητας, βρίσκεται ψηλά σε κάθε διμερή επαφή με την αλβανική πλευρά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή