ΚΝΕ: Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου η δολοφονία Γρηγορόπουλου

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 19:00
A- A A+

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό, πριν τέσσερα χρόνια, ήταν χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος (ΚΝΕ).

Η δολοφονική πράξη, συνεχίζει, πραγματοποιήθηκε στο έδαφος της αντιλαϊκής πολιτικής που έχει μόνιμα ως εχθρό, το λαό και τη νεολαία του και που συμπληρώνεται από την κρατική βία και καταστολή για να περιφρουρήσει το σύστημα της ταξικής εκμετάλλευσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την ΚΝΕ, οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, μονοκομματικές ή συνεργασίας, επιτίθενται στο λαό και στα παιδιά του για να σωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας από την κρίση. «Χέρι-χέρι με την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα της νεολαίας στη δουλειά και στη μόρφωση πάει η κρατική και παρακρατική καταστολή», συμπληρώνει.

Συνεχίζοντας αναφέρει μερικά παραδείγματα επιθέσεων από το κράτος και το παρακράτος, όπως η προβοκάτσια στη Marfin το 2010 με τρεις νεκρούς, η επίθεση στα μπλοκ του ΠΑΜΕ στη 48ωρη απεργία τον Οκτώβρη του 2011, με αποτέλεσμα ένα νεκρό και φέτος η επίθεση στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας και οι συλλήψεις των εργαζομένων στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η σημερινή κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μέσω του πρωθυπουργού, προσθέτει η ΚΝΕ, διακηρύσσει το δόγμα του «νόμου και της τάξης», δηλαδή ακόμα πιο άγρια καταστολή και τρομοκρατία.

Καταλήγοντας, προτείνει ως απάντηση την ένταση των αγώνων του λαού και της νεολαίας ενάντια στα μονοπώλια και την ΕΕ για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη δουλειά, τη μόρφωση, τη ζωή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή