Επίθεση Α. Παπαρήγα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2012 19:31
UPD:19:31
A- A A+

Στην τρικομματική κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 94 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.

Το ΚΚΕ είναι αυτό που πραγματικά πάει κόντρα στο ρεύμα, επειδή καλεί τον λαό να παλέψει για την κατάργηση των μονοπωλίων, τη μονομερή διαγραφή του χρέους και όχι την επιμήκυνση των δόσεων και το προσωρινό μορατόριουμ, είπε η κ. Παπαρήγα και υπογράμμισε:

ΚΚΕ: Ομιλία Α. Παπαρήγα στο Βελλίδειο

Η ομιλία της Α. Παπαρήγα

«Η τρικομματική κυβέρνηση καμώνεται ότι πάει κόντρα στο ρεύμα όταν απολύει δημόσιους υπαλλήλους, όταν αποκρατικοποιεί, όταν υπογράφει μνημόνια, γιατί τάχα με αυτόν τον τρόπο συγκρούεται με πρακτικές και συνήθειες του παρελθόντος….Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι πάει κόντρα στο ρεύμα όταν προτείνει μορατόριουμ για πληρωμή του χρέους, διευθέτηση των δόσεων, ή την αστική συνταγή του ΔΝΤ και του Ομπάμα σε αντίθεση με την διαχείριση της Μέρκελ» σημείωσε η κ. Παπαρήγα.

Επεσήμανε ότι «δεν είναι ανεξήγητο όταν έχουν φθαρεί στην λαϊκή συνείδηση τα αστικά κόμματα, να αντικατασταθεί το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως δεν είναι ανεξήγητο σήμερα, είπε, «να ψηφίζεται η εθνικοσοσιαλιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, γνήσιο παιδί του συστήματος, χρυσή εφεδρεία του κεφαλαίου».

Κατηγόρησε ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στη Διακήρυξη του, που παρουσιάστηκε στην πανελλαδική συνδιάσκεψη, είχε ολόκληρες φράσεις «αντιγραφή» από θέσεις ακόμα και ορολογίες του ΚΚΕ.

Τέλος, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν σηκώνει «σημαία ευκαιρίας», ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος, κάτι που όπως είπε, δείχνει η 94χρονη πορεία του.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή