Υδατοσφαίριση: Χρυσό μετάλλιο οι νεάνιδες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2012 11:52
UPD:11:52

Οι Παγκόσμιες πρωταθλήτριες, το τεχνικό τιμ και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος και ο γιατρός Κυριάκος Νανούσης, αμέσως μετά τον θρίαμβο επί της Ουγγαρίας (δια χειρός Γιάννη Γιαννουρή) (πηγή: ΚΟΕ)

A- A A+

Η ελληνική ομάδα έκανε επίδειξη ανωτερότητας κι απέδειξε ότι είναι η κορυφαία σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία, κατακτώντας μετά τον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο τίτλο, και στις δύο περιπτώσεις με άνετες νίκες επί της Ουγγαρίας.

Η εθνική παρότι δεν ξεκίνησε καλά, στη συνέχεια βρήκε το ρυθμό της και έφτασε στη μεγάλη νίκη. Η ροή του τελικού κύλησε με την Στεφανία Χαραλαμπίδη να «γράφει» το 6-2 στην εκπνοή του ημιχρόνου, ενώ η Χρυσούλα Διαμαντοπούλου σταματούσε όποια αντίπαλα σουτ πήγαιναν προς την εστία, επικυρώνοντας τον άτυπο τίτλο της κορυφαίας τερματοφύλακα του κόσμου σε αυτή την ηλικία.

Τα κορίτσια της ομάδας μας ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 7-2 στο ξεκίνημα του τρίτου οκτάλεπτου ενώ μετά το 8-3 στο τέλος της περιόδου όλα είχαν τελειώσει. Το τελευταίο γκολ της ελληνικής ομάδας πέτυχε η Ελευθερία Πλευρίτου στην πρώτη επίθεση της τέταρτης περιόδου (9-3) και η Ουγγαρία απλά μείωσε σε 9-5. Πρωταθλήτριες Ευρώπης και κόσμου (οι περισσότερες) μέσα σε 16 μήνες και κάτω από αντίξοες συνθήκες, δεν είναι μικρό κατόρθωμα για τα κορίτσια αυτά, που αποτελούν το μέλλον του ελληνικού γυναικείου πόλο, βαδίζοντας στα χνάρια της εθνικής γυναικών.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ουγγαρία): 0-2, 2-4, 1-2, 2-1

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις