Προειδοποιήσεις Μπαρόζο για πρόωρες εκλογές στην Ιταλία

«Ο κίνδυνος της οικονομικής κρίσης δεν έχει ακόμη εξαλειφθεί»
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2012 12:01
UPD:12:37
A- A A+

Οι πρόωρες εκλογές δεν θα πρέπει να θέσουν εν αμφιβόλω την ατζέντα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων του Μάριο Μόντι, δήλωσε σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore» ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προειδοποιώντας μάλιστα ότι ο κίνδυνος της οικονομικής κρίσης δεν έχει ακόμα εξαλειφθεί.

« Οι επόμενες εκλογές δεν πρέπει να λειτουργήσουν ως πρόσχημα για να θέσουν σε αμφιβολία πόσο απαραίτητα είναι τα μέτρα αυτά» τόνισε ο ευρωπαίος αξιωματούχος, μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση του ιταλού πρωθυπουργού ότι θα παραιτηθεί νωρίτερα από το αξίωμά του.

Στη συνέντευξη ο Μπαρόζο τόνισε ότι η τρίτη σε μέγεθος οικονομία της ευρωζώνης εξακολουθεί να κινδυνεύει από ένα νέο ξέσπασμα χρηματοπιστωτικής κρίσης, παρότι έχει βελτιωθεί η εμπιστοσύνη των αγορών τους τελευταίους μήνες.

« Η φαινομενική ηρεμία των αγορών δεν σημαίνει ότι έχουμε ξεπεράσει τη κρίση», ανέφερε ο κ. Μπαρόζο.

Xθες, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι γνωστοποίησε ότι προτίθεται να παραιτηθεί αμέσως μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του 2013, αν και η θητεία του λήγει κανονικά τον Απρίλιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2262195.

Ωστόσο η απόφαση του κεντροδεξιού συνασπισμού να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνησή του, φαίνεται να τον οδήγησε στην απόφαση αυτή.

Είχε προηγηθεί, επίσης, ανακοίνωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την πρωθυπουργία στις επερχόμενες εκλογές.

Πηγή:Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή