Σφοδροί βομβαρδισμοί σε Δαμασκό και Χαλέπι

Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2012 13:29
UPD:13:29
A- A A+

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στη Δαμασκό μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και ανταρτών, μετά τον ολονύχτιο βομβαρδισμό του στρατού κατά προπυργίων των αντικαθεστωτικών στα περίχωρα της συριακής πρωτεύουσας, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Χθες, τουλάχιστον 101 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Συρία, εκ των οποίων στην περιοχή της Δαμασκού. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και εννέα παιδιά.

Η περιφέρεια της Δαμασκού βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο των μαχών, καθώς οι δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ προσπαθούν να επανακτήσουν με κάθε κόστος τον έλεγχο μιας ακτίνας οκτώ χιλιομέτρων γύρω από την πρωτεύουσα.

Στο μεταξύ, οι αντάρτες ανέστειλαν τον βομβαρδισμό της στρατιωτικής βάσης Σέιχ Σουλεϊμάν, του τελευταίου προπυργίου του στρατού στα δυτικά του Χαλεπιού, καθώς φοβούνται ότι υπάρχουν χημικά όπλα, όπως δήλωσε ένας διοικητής τους στην περιοχή.

«Υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν χημικά όπλα στη βάση Σέιχ Σουλεϊμάν, παρόλο που δεν είμαστε εντελώς βέβαιοι», δήλωσε ο Σέιχ Αζαμ Ατζάμαρ.

Η στρατιωτική αυτή βάση, που βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Χαλεπιού, είναι το τελευταίο προπύργιο του συριακού στρατού στην περιοχή, η οποία πλέον βρίσκεται σχεδόν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Στη βάση υπάρχει ένα μυστικό «Κέντρο επιστημονικής έρευνας», το οποίο ενδέχεται να συνδέεται με το πρόγραμμα παραγωγής χημικών όπλων του καθεστώτος της Δαμασκού, όπως επισημαίνουν διοικητές των ανταρτών.

Πηγές:ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή