Π. Καμμένος: Κάποιοι ήθελαν να φτιάξουν παραμάγαζα

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 12:47
UPD:17:54

«Είμαστε όλοι μαζί και έτσι θα συνεχίσουμε. Εάν θέλουν κάποιοι να δημιουργήσουν παραμάγαζα είχαν άλλο τρόπο να το κάνουν», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Αιχμηρός κατά του Γ. Μανώλη, αλλά και όσων προσπάθησαν να δημιουργήσουν όπως είπε, «παραμάγαζα» στους Ανεξάρτητους Έλληνες εμφανίστηκε ο πρόεδρος του κόμματος, Π. Καμμένος σε δηλώσεις του από το περιστύλιο της Βουλής.

«Εγώ», τόνισε, «δεν κρατάω κακία σε κανέναν, όσοι αντέχουν να συνεχίσουμε, θα συνεχίσουν μαζί μας, όσοι δεν αντέχουν μπορούν να γυρίσουν στα μαντριά τους, καλό ταξίδι».

Ερωτηθείς σχετικά με την καταγγελία του κ. Μανώλη ότι το non paper του Μαΐου έφθασε από τον ίδιο στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων απάντησε: «Το non paper το οποίο ανέφερε ο κ. Μανώλης ήταν ένα χαρτί που φαίνεται ότι κάποιοι εμπνεύστηκαν προκειμένου εμείς να υποταχθούμε στη συγκυβέρνηση της τρόικας. Ούτε υποταχθήκαμε, ούτε ποτέ θα υποταχθούμε».

Στο σημείο αυτό επανήλθε στα περί αποστασίας του στελέχους των ΑΝΕΛ. «Αφήσαμε υπουργεία για να πάμε στους Ανεξάρτητους Έλληνες», δήλωσε απαντώντας στον ισχυρισμό ότι επεδίωκε το Μάιο να αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. «Ο πολιτευτής επαγγελματίας κ. Μανώλης λειτουργήσε ως αποστάτης», πρόσθεσε.

«Είμαστε όλοι μαζί και έτσι θα συνεχίσουμε. Εάν θέλουν κάποιοι να δημιουργήσουν παραμάγαζα είχαν άλλο τρόπο να το κάνουν», συνέχισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Τέλος, απαντώντας και σε όσους του καταλογίζουν πολιτικό «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «δεν ανήκουν ούτε στην κεντροδεξιά, ούτε στην κεντροαριστερά», αλλά είναι ένα κίνημα πολιτών, το οποίο ξεκίνησε με ανθρώπους που προέρχονται από την κεντροδεξιά και αρνούνται τη υποταγή στους τοκογλύφους.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση του κόμματος ο κ. Μανώλης χαρακτηριζόταν αποστάτης, ενώ υπήρχε προαναγγελία για προσφυγή στη Δικαιοσύνη: «Η αποστασία ξεκινά πάντα από έμμισθους επαγγελματίες τύπου Μανώλη. Ανήκει πλέον στη δικαιοδοσία της Δικαιοσύνης. Καλό ταξίδι».

Ο κ. Μανώλης επανήλθε μιλώντας στο Ράδιο 9: «Ας πάει να μου κάνει μήνυση για το non paper, όταν δεν αντέχεις να συζητάς, φεύγεις σα λαγός ... Να παραιτηθεί της ασυλίας του (ο κ. Καμμένος) γιατί έχει πει πολλά για τα οποία πρέπει να του κάνω μήνυση».

«Δεν αντέχω τον Καμμένο σε ένα κόμμα που θεωρεί τσιφλίκι και λέει πράγματα που δε στέκουν. Δεν μπορεί ένας αρχηγός να λέει διάφορα πράγματα και μετά να ξεφτιλιζόμαστε. Μας είπε πως θέλουμε να είμαστε μικρό κόμμα για να μην πάρουμε την "καυτή πατάτα"» πρόσθεσε ο κ. Μανώλης, με αφορμή τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για το δολάριο και τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκαθάρισε ότι δεν επιστρέφει στη ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν ήμουν στη ΝΔ θα ήμουν βουλευτής και μπορεί και υπουργός. Δεν έφυγα για να γυρίσω. Από την ΝΔ έφυγα μόνος μου και δεν πρόκειται να γυρίσω».

Σε ό,τι αφορά τα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υποστήριξε πως δεν έφυγε από τις θέσεις και τις απόψεις του, «απλά δεν υπάρχει κόμμα». «(Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες) είναι ένα μόρφωμα που ο κ. Καμμένος δεν θέλει να το κάνει κόμμα» και πρόσθεσε ότι «δεν εκφράζω παρά μόνο τον εαυτό μου. Αλλά είμαι βέβαιος ότι πολλοί έχουν την ίδια αγωνία με εμένα».

Με αφορμή το non paper, το πρώην μέλος της Διοικούσας Επιτροπής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τόνισε ότι «το περιβόητο non paper ουσιαστικά κατέρριψε όλο το εγχείρημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων». Για την ενδεχόμενη συνεργασία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μανώλης κατέληξε λέγοντας ότι «μιλάει (ο κ. Καμμένος) για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ» και πως «αυτό δεν προκύπτει από κανένα όργανο».

Παραιτήθηκε από εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Χρ. Ζώης

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Χρήστος Ζώης παραιτήθηκε από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η παραίτησή του κ. Ζώη έγινε δεκτή από τον κ. Καμμένο, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την συνεισφορά του όλο αυτό τον καιρό. «Είναι αλήθεια ότι η πορεία που έχουμε επιλέξει είναι ο δύσκολος και επικίνδυνος για το καθεστώς δρόμος. Εμείς συνεχίζουμε», ανέφερε με νόημα στη σχετική δήλωσή του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η ρήξη στις σχέσεις του κ. Ζώη με τον κ. Καμμένο είχε διαφανεί ήδη από τη χθεσινή συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς ο πρώτος ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν ασκήσει κριτική στον πρόεδρο του κόμματος για τις επιλογές του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή