Στον Πασχάλη Λαμπαρδή το βραβείο αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 13:15
UPD:13:19

Ο Πασχάλης Λαμπαρδής (Σέρρες, 1960) έχει καταθέσει πέντε μυθιστορήματα στη μέχρι στιγμής λογοτεχνική διαδρομή του.

A- A A+

Στο βιβλίο «Κάθετη έξοδος» του Πασχάλη Λαμπαρδή απονέμεται για το 2012 το βραβείο αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) για το 2012.

Η «Κάθετη έξοδος» (εκδόσεις Πατάκης) είναι μια ψυχολογική περιπέτεια με φόντο το σύγχρονο αστικό περιβάλλον, που εστιάζει στην ανθρώπινη διάσταση - συναισθήματα, στις στοχαστικές αναζητήσεις, στις υπερβάσεις εντός της καθημερινότητας καθώς και στην υπαρξιακή διαδρομή προς την αυτογνωσία.

Στη φετινή διαδικασία του βραβείου αναγνωστών έλαβαν μέρος συνολικά πάνω από 5.000 βιβλιόφιλοι (από αυτούς 3.396 ψήφισαν με sms και οι υπόλοιποι ήταν μέλη των 38 Λεσχών Ανάγνωσης που πρότειναν τη «βραχεία λίστα»).

Η τελική βαθμολογία ανέδειξε δύο ακόμη μυθιστορήματα: δεύτερο κατατάχθηκε το βιβλίο «Οι καιροί της μνήμης» του Θοδωρή Παπαθεοδώρου (εκδόσεις Ψυχογιός) τρίτο κατατάχθηκε το βιβλίο «Αννα Σικελιανού: ο έρωτας και τ' όνειρο» των Κ. Γουργουλιάνη και Ν.Κ. Κυριαζή (εκδόσεις Καστανιώτη).

Η απονομή του βραβείου αναγνωστών γίνεται για όγδοη χρονιά και διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου σε συνεργασία με την ΕΡΤ. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 10ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Προτεινόμενα για εσάς