MotoGP: Σε δοκιμές η Suzuki

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 14:00

A- A A+

Όπως αποκάλυψε στο BBC, ο Καρμέλο Εσπελέτα διευθύνων σύμβουλος της Dorna Sports, η Ιαπωνική εταιρεία ζήτησε άδεια να συμμετάσχει σε κάποιες από τις επίσημες δοκιμές των ομάδων που θα πραγματοποιηθούν μέσα στην επόμενη χρονιά. Γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες επιστροφής της στις πίστες το 2014.

«Μας ζήτησαν να συμμετάσχουν σε κάποιες δοκιμές μέσα στο 2013. Εάν όλα εξελιχθούν καλά, τότε ίσως να τους δούμε το 2014», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Εσπελέτα.

Η Suzuki διαθέτει μακροχρόνια πορεία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας, μετρώντας 35 έτη, αλλά στα τέλη του 2011 αποφάσισε να αποσυρθεί για οικονομικούς λόγους. Τον τελευταίο όμως καιρό ακούγεται πολύ έντονα ότι ετοιμάζει την επάνοδό της στις πίστες. Αυτό τουλάχιστον είχε αποκαλύψει το καλοκαίρι ο επικεφαλής του συγκεκριμένου πρότζεκτ της Ιαπωνικής εταιρείας, Σατόρου Τεράντα, ο οποίος απέρριψε κατηγορηματικά τις έκτακτες εμφανίσεις, αλλά μίλησε για πλήρη συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Προς το παρόν στο θεσμό αγωνίζονται τρεις εργοστασιακές ομάδες και αυτές είναι οι Honda, Yamaha και Ducati. Η προσθήκη της Suzuki σίγουρα θα επιδρούσε πολύ θετικά στη εικόνα του αθλήματος, αλλά στόχος της Dorna, όπως τόνισε ο Εσπελέτα, είναι να υπάρχουν πιο ανταγωνιστικοί αγώνες και όχι τόσο η αύξηση απλά του αριθμού των ομάδων.

«Τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη, αλλά η αύξηση του αριθμού των ομάδων δεν είναι το θέμα που μας απασχολεί. Εχουμε προς το παρόν τρεις κατασκευαστές, τη Honda, την Yamaha και την Ducati. Αν προστεθεί και η Suzuki, τότε πάμε στους τέσσερις, όπως στη Formula 1, επομένως δεν είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Το κύριο θέμα είναι να έχουμε πιο ανταγωνιστικούς αγώνες. Εάν μπορέσουμε να το επιτύχουμε αυτό με περισσότερους κατασκευαστές, τότε είναι καλύτερα, αλλά το να έχουμε ανταγωνιστικές μοτοσικλέτες είναι το κλειδί».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις