«Όχι» στην εργασία τις Κυριακές από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 14:38
UPD:14:49

«Ασχολούμαστε όλο με αριθμούς και ξεχνάμε την ψυχή μας», σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας.

A- A A+

Tην αντίθεσή του με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές εξέφρασε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας.

«Ασχολούμαστε όλο με αριθμούς και ξεχνάμε την ψυχή μας», σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος για να συμπληρώσει: «Πότε οι έμποροι θα δουν τα παιδιά τους, πότε θα δουν τις οικογένειές τους, πότε θα ξεκουραστούν και θα πάρουν δύναμη;».

Ο Aρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Ο Aρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Νωρίτερα κατά τη συνομιλία του με τον κ. Ιερώνυμο, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο «με όλες του τις δομές προσπαθεί να είναι κοντά στην κοινωνία, στις δύσκολες στιγμές που περνάμε και φυσικά να σταθεί αρωγός κοντά στην Εκκλησία».

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, ενώ αποφασίστηκε η συνεργασία Εκκλησίας - υπουργείου σε θέματα απασχόλησης και εξετάστηκαν τρόποι συνεργασίας σχετικά με τις προνοιακές αρμοδιότητες που έχουν περιέλθει στο υπουργείο.

Ο κ. Βρούστσης αναφέρθηκε στους τρόπους και τις διαδικασίες ενίσχυσης του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας, μέσα, όπως είπε, από κοινοτικούς πόρους, τα συσσίτια για τους φτωχούς, τα κοινωνικά φαρμακεία και ιατρεία, τη στέγη αστέγων κ.α. «Όλα αυτά για το υπουργείο Εργασίας ανοίγουν και θα βοηθήσουν», όπως εκτίμησε, «την Εκκλησία να ενταχθεί σε αυτά τα προγράμματα περισσότερο ενεργητικά».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος αφού αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και στη βοήθεια που προσφέρει η Εκκλησία, σημείωσε πως υπάρχουν ανάγκες «κυρίως σε εξυπηρέτηση από πλευράς προσωπικού και εργατικά χέρια». «Πάνω σε αυτό συζητήσαμε σήμερα με τον κ. υπουργό, ανταλλάξαμε απόψεις, προτάσεις και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω γιατί αν προχωρήσουμε με αυτό τον στόχο, το έργο μας θα γίνει πολύ καλύτερο», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή