Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ σε αγώνα απέναντι στην καταστροφική πολιτική

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 20:32
UPD:20:46

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει την ανάγκη ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος και ανατροπή του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που λειτούργησε ως στυλοβάτης της μνημονιακής πολιτικής.

A- A A+

Σε έναν «παλλαϊκό, ανένδοτο αγώνα» απέναντι σε μια «καταστροφική πολιτική» και σε «μια κυβέρνηση που ακυρώνει το μέλλον» αυτής της χώρας και των ανθρώπων της και ιδίως της νέας γενιάς, καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, όπως αποφασίστηκε στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος.

Ταυτόχρονα καλεί σε αντίσταση για την απόκρουση της φασιστικής ιδεολογίας και πρακτικής.

Στο επόμενο τετράμηνο, ο ΣΥΡΙΖΑ «θα ρίξει όλο το βάρος του» για να γίνει συντριπτικά πλειοψηφικό και να αποκτήσει τεράστια δυναμική το αίτημα για διεξαγωγή εκλογών ώστε να φύγουν η κυβέρνηση, η τρόικα και τα μνημόνια.

Στο διάστημα αυτό, αποφασίστηκε να κλιμακωθεί μια πανελλαδική εκστρατεία στη διάρκεια της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαλύψει το κυβερνητικό σχέδιο κοινωνικής χρεοκοπίας, θα θέσει στο επίκεντρο το ζήτημα της δημοκρατίας και θα βοηθήσει να δημιουργηθεί μια συμπαγής κοινωνική συμμαχία των θυμάτων του μνημονίου και των πολιτών που κατανοούν την ανάγκη ριζικών αλλαγών.

Παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει τονίζει την ανάγκη ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος και ανατροπή του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που λειτούργησε ως στυλοβάτης της μνημονιακής πολιτικής. Επιπλέον αναφέρθηκε στην εξυγίανση των συνδικάτων και άλλων κοινωνικών φορέων: των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων, των επιστημόνων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι χρειάζεται να αναπτύσσεται η πάλη για κάθε θέμα που προκύπτει όπως απολύσεις, διαθεσιμότητα, αύξηση εισιτηρίων, ιδιωτικοποιήσεις, επιβολή χαρατσιών στα νοσοκομεία, θέματα υγείας και παιδείας, να συνδυάζονται με περισσότερες δράσεις αλληλεγγύης και ανυπακοής και να γενικεύονται σε κεντρικές κινήσεις και σε δημιουργία μεγάλων γεγονότων.

Δέσμευση, μέσα από την ιδεολογική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί η προτεραιότητα στις ανάγκες της κοινωνίας και της ανάπτυξης και όχι στους δανειστές. «Θα ανασυγκροτήσουμε την οικονομία με όρθια την κοινωνία», σημειώνεται.

Κεντρικός στόχος, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι να σταματήσουμε την καταστροφή, να οργανώσουμε την ανατροπή με πρωταγωνιστή το λαϊκό κίνημα και με την κυβέρνηση της αριστεράς, να σηκώσουμε όρθια την κοινωνία, να προωθήσουμε την ριζική αλλαγή στη χώρα μας, να ανοίξουμε τον δρόμο στο σοσιαλιστικό μετασχηματισμό.

Επίσης να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις δημοκρατικής ανατροπής της σημερινής κυβέρνησης, με γενικό ξεσηκωμό και διενέργεια εκλογών και η συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης της αριστεράς. Η κυβέρνηση αυτή, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει ως στόχο την ανακοπή της σημερινής καταστροφικής πορείας, μέσα από μεγάλες συγκρούσεις και με τη διευρυμένη στήριξη στο κοινωνικό αλλά και στο πολιτικό επίπεδο.

Ως εναλλακτική λύση προτείνει την οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας και τον αγώνα για μια προοδευτική και σοσιαλιστική Ευρώπη που απαιτεί τη ρήξη με το σημερινό νεοφιλελεύθερο οικοδόμημα.

«Δεσμευόμαστε να αντιταχθούμε δυναμικά στην επίθεση της άρχουσας τάξης που λεηλατεί το λαό και τη χώρα, να απαλλαγούμε από το άχθος των μνημονίων και του μη βιώσιμου χρέους, να προτάξουμε την ριζική αναδιανομή εισοδημάτων και πλούτου σε βάρος του κεφαλαίου, τη στήριξη των αγροτών και της μικρομεσαίας επιχείρησης, την ενίσχυση του δημόσιου χώρου και της κοινωνικής πολιτικής και την άνθηση της δημοκρατίας και της λαϊκής αυτενέργειας», προσθέτει.

Στην απόφαση της Συνδιάσκεψης χαρακτηρίζεται το δημόσιο χρέος ως εκβιασμός για την χωρίς τέλος αναδιανομή εισοδήματος και εξουσίας προς όφελος των κερδών και του μεγάλου κεφαλαίου, μέσα από την πτώχευση της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, την αρπαγή του δημόσιου πλούτου.

Απέναντι στη χώρα μας, προστίθεται, οι Ευρωπαίοι συμπεριφέρονται σαν να είναι αποικία χρέους, προσβάλλοντας ευθέως την εθνική και λαϊκή κυριαρχία και αξιοπρέπεια. «Η δήθεν αλληλεγγύη τους είναι μια παγίδα υπερχρέωσης με απαράδεκτες οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις και ένα ταπεινωτικό καθεστώς επιτροπείας», υπογραμμίζεται.

Για την κυβέρνηση, σημειώνεται πως κλυδωνίζεται σε ελάχιστο χρόνο μετά τις εκλογές και ότι δεν έχει πλέον πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση ενώ γίνεται λόγος για ιδεολογική επίθεση που προβάλλεται κυρίως από την ΝΔ.

Ακόμα εκτιμάται ότι βρισκόμαστε σε μια μεταβατική κατάσταση αποσταθεροποίησης του πολιτικού συστήματος που όμως δεν έχει πάρει ακόμη συγκεκριμένη μορφή και ζούμε τις ωδίνες μιας νέας κατάστασης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον ελληνικό λαό να μετατρέψει τη σημερινή «εθνική και κοινωνική τραγωδία» σε μια έφοδο στο μέλλον, σε μια νέα μεταπολίτευση με τη σφραγίδα του λαού και της αριστεράς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει μέσα από την συνδιάσκεψή του πιο μαζικός, πιο ενωμένος, πιο δημοκρατικός, πιο αποφασισμένος να δώσει την μάχη για την μεγάλη αλλαγή στη χώρα μας. Παράλληλα με την δράση θα συνεχίσει την προσπάθεια μαζικοποίησής του και τις διαδικασίες που θα τον καταστήσουν έναν ενιαίο πολιτικό φορέα», καταλήγει η απόφαση της Συνδιάσκεψης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή