Τοροσίδης: «Ολα για τους φιλάθλους μας»

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 21:07
UPD:21:07

A- A A+

Ο διεθνής αμυντικός των πρωταθλητών Ελλάδας αναφέρθηκε στην παρουσία της ομάδας του Τσάμπιονς Λιγκ, μίλησε για τις προοπτικές στο Γιουρόπα και εξέφρασε την επιθυμία του εν όψει κλήρωσης, ενώ εστίασε στη "θυσία" που υποβάλλεται ο μέσος οπαδός του Ολυμπιακού για να βρεθεί κοντά στην ομάδα του. Αναλυτικά, ο Τοροσίδης απάντησε για:

Την πορεία του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ: «Στο πρώτο παιχνίδι, όπως και πέρυσι, δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Δεν κερδίσαμε αλλά το πιο θετικό για μας ήταν ότι αυτή η ήττα από τη Σάλκε δεν μας καταρράκωσε, ούτε η ήττα που ακολούθησε από την Άρσεναλ. Καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη στα δύο παιχνίδια με τη Μονπελιέ και να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον την τρίτη θέση. Προσπαθήσαμε να πάρουμε την πρόκριση για τους "16" απέναντι στη Σάλκε, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε».

Τη βοήθεια από τις νίκες που σημείωσαν, εν όψει της συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ: «Οι νίκες σε διοργάνωση όπως αυτή μπορούν να βοηθήσουν έναν παίκτη να αναπτύξει την προσωπικότητά του και να τονώσουν τη διάθεση και την αυτοπεποίθησή του. Αυτό που έχει σημασία για την ομάδα είναι πως οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στα παιχνίδια και καταφέραμε να κερδίσουμε τη Μονπελιέ. Το γεγονός ότι δώσαμε το 100% απέναντι σε πολύ καλές ομάδες όπως η Σάλκε και η Άρσεναλ εκτός έδρας, αποδεικνύει ότι ο Ολυμπιακός είναι σε καλό επίπεδο και ότι προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε ματς».

Το πόσο σημαντικό είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει καλή πορεία ο Ολυμπιακός στο Γιουρόπα Λιγκ: «Φυσικά, είναι σημαντικό για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα, είτε είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ ή ο Αστέρας Τρίπολης, να κερδίζει πόντους, πρώτα από όλα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν μια ομάδα μας κερδίζει βαθμούς, κερδισμένη είναι και η Ελλάδα».

Την προτίμησή του εν όψει της κλήρωσης για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ: «Μόνη μου προτίμηση είναι να μην παίξουμε με κάποια από τις αποκαλούμενες καλύτερες ομάδες, τουλάχιστον όχι στην αρχή. Εννοώ κάποια που θα άξιζε να συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Τη βοήθεια που παίρνουν από τους φιλάθλους τους: «Είναι κάτι αξιοσημείωτο ότι έρχονται και γεμίζουν το γήπεδο, παρά την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος στην Ελλάδα. Στον εκτός έδρας αγώνα με τη Σάλκε είδα περίπου 5.000 ανθρώπους, που μπορεί να στερήθηκαν κάτι οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους για να έρθουν και να δουν τον Ολυμπιακό. Τους ευχαριστούμε, γιατί τα πράγματα στην Ελλάδα είναι δύσκολα και οι φίλαθλοι, που έχουν προβλήματα να αντιμετωπίσουν, κάποιες φορές τα παραβλέπουν και προσπαθούν να βρουν χρήματα για να έρθουν και να δουν την ομάδα. Εμείς, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σαν ομάδα είναι να κερδίζουμε αγώνες για να τους δίνουμε όση περισσότερη χαρά μπορούμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις