Πούτιν: «Απαράδεκτη» η ξένη ανάμειξη στα εσωτερικά της Ρωσίας

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 11:26
UPD:12:16

«Η άμεση ή έμμεση ανάμειξη στην εσωτερική μας πολιτική διαδικασία είναι απαράδεκτη», τόνισε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στην πρώτη του ομιλία για την κατάσταση του έθνους από τότε που επανήλθε στην προεδρία της χώρας.

A- A A+

Προειδοποίηση κατά της ξένης ανάμειξης στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της Ρωσίας απηύθυνε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στην πρώτη του ομιλία για την κατάσταση του έθνους από τότε που επανήλθε στην προεδρία της χώρας.

«Οποιαδήποτε ξένη ανάμειξη, άμεση ή έμμεση, στις πολιτικές υποθέσεις μας είναι απαράδεκτη», είπε ο Πούτιν.

Δήλωσε ότι κάποιοι πολιτικοί της αντιπολίτευσης χρηματίζονται από ξένα συμφέροντας και υποστήριξε ότι «όποιος παίρνει χρήματα από το εξωτερικό και υπηρετεί ξένα συμφέροντα δεν μπορεί να διαδραματίζει ένα πολιτικό ρόλο στη Ρωσία».

Το Κρεμλίνο έχει κατηγορήσει επανειλημμένα την αντιπολίτευση ότι πληρώνεται από το εξωτερικό, ενώ τον Ιούλιο εισήγαγε νομοθεσία που υποχρεώνει της μη κυβερνητικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό να καταγράφονται ως «ξένοι πράκτορες» στη Ρωσία.

Ο Πούτιν υπογράμμισε πως «η ρωσική δημοκρατία είναι η εξουσία του ρωσικού λαού, με τις δικές του παραδόσεις, δεν είναι η εφαρμογή προδιαγραφών που προσπαθούν να μας επιβάλλουν από το εξωτερικό».

Ο πρόεδρος υπαινίχθηκε μ' αυτό τον τρόπο τις επικρίσεις που έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες στους κόλπους της Ε.Ε. και των ΗΠΑ μετά τη διεξαγωγή των εκλογών στη Ρωσία που οδήγησαν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και τον πολλαπλασιασμό των συλλήψεων και καταδικών αντιπολιτευομένων.

«Ένας πολιτισμένος διάλογος δεν είναι δυνατός παρά μόνο με πολιτισμένες πολιτικές δυνάμεις, που κινούνται μέσα στο πλαίσιο του νόμου», είπε ο Πούτιν.

Δίνοντας έμφαση σε πατριωτικά ζητήματα, ο ρώσος πρόεδρος μίλησε για την ανάγκη να διατηρηθεί η ρωσική εθνική ταυτότητα και είπε ότι κάθε οικογένεια πρέπει να έχει τρία παιδιά.

Πρόσθεσε ότι τα συμβόλαια που συνάπτονται από τις μεγάλες ρωσικές επιχειρήσεις πρέπει να διέπονται από τους νόμους της χώρας, ώστε να μπει τέλος στην επικράτηση των υπεράκτιων εταιρειών.

«Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, εννέα συμβόλαια στα δέκα που συνάπτονται από μεγάλες ρωσικές επιχειρήσεις, περιλαμβανομένων δημοσίων επιχειρήσεων, δεν διέπονται από τη ρωσική νομοθεσία», δήλωσε ο Πούτιν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή