MotoGP: Μεταβολή στο πρόγραμμα του 2013

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 14:32
UPD:16:29

A- A A+

Σύμφωνα με απόφαση της FIM ο αγώνας στην Γερμανία και συγκεκριμένα στο Σάχσενριγκ θα πάει μία εβδομάδα μετά από την ημερομηνία που είχε οριστεί, επιστρέφοντας στην ουσία, στην ημέρα που είχε αρχικά θεσπιστεί στο πρόγραμμα. Κατά συνέπεια θα διεξαχθεί στις 14 αντί για τις 7 Ιουλίου.

Αιτία ήταν η μετακίνηση από την FIA του αντίστοιχα Γερμανικού αγώνα της F1 μία εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή στις 7 Ιουλίου, την ημερομηνία που είχε οριστεί και η συνάντηση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος MotoGP. Για να μην συμπέσουν χρονικά οι δύο διοργανώσεις, η FIM αποφάσισε να φέρει μία εβδομάδα πιο μετά τον αγώνα στο Σάχσενρινγκ, τοποθετώντας τον στην ημερομηνία που είχε εξ'αρχής ορίσει.

Αναλυτικά το νέο πρόγραμμα έχει ως εξής:

7 Απριλίου Κατάρ - Ντόχα, Λοσάιλ (νυχτερινός αγώνας)

21 Απριλίου ΗΠΑ, Όστιν

5 Μαΐου Ισπανία, Χέρεθ

19 Μαΐου Γαλλία, Λε Μαν

2 Ιουνίου Ιταλία, Μούτζελο

16 Ιουνίου Ισπανία - Καταλονία, Καταλούνια

29 Ιουνίου Ολλανδία, Άσσεν (Σάββατο)

14 Ιουλίου Γερμανία, Σάχσενρινγκ

21 Ιουλίου ΗΠΑ, Λαγκούνα Σέκα

18 Αυγούστου ΗΠΑ - Ιντιανάπολις, Ιντιανάπολις

25 Αυγούστου Τσεχία, Μπρνο

1 Σεπτεμβρίου Μεγάλη Βρετανία, Σίλβερστοουν

15 Σεπτεμβρίου Σαν Μαρίνο, Μάρκο Σιμοντσέλι Μισάνο

29 Σεπτεμβρίου Ισπανία - Αραγονία, Μότορλαντ

13 Οκτωβρίου Μαλαισία, Σεπάνγκ

20 Οκτωβρίου Αυστραλία, Φίλιπ Άιλαντ

27 Οκτωβρίου Ιαπωνία, Μότεγκι

10 Νοεμβρίου Ισπανία - Βαλένθια, Ρικάρντο Τόρμο

Εως το 2015 η Χερέθ

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP θα συνεχίσει να φιλοξενείται στην πίστα της Χερέθ, στην Ισπανία τουλάχιστον μέχρι το 2015. Αυτό ανακοινώθηκε μετά τη σχετική συμφωνία της Dorna Sports και των ιδιοκτητών της Ισπανικής πίστας που είναι η κυβέρνηση της Ανδαλουσίας και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Ο αγώνας στη συγκεκριμένη πίστα είναι από τους πιο δημοφιλής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καθώς συγκεντρώνει κάθε χρόνια πάνω από 200.000 φίλους του αθλήματος.

Ικανοποιημένος με την επίτευξη της συμφωνίας ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Dorna Sports, Καρμέλο Εσπελέτα: «Με μεγάλη ευχαρίστηση μπορώ να ανακοινώσω την επέκταση της συνεργασίας στη Χερέθ για τρία ακόμη χρόνια. Είναι ένας από στους σταθμούς-κλειδιά στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος MotoGP που προσελκύει πάρα πολύ κόσμο από κοντά και μακριά. Είναι επίσης μία δημοφιλής πίστα για τους αναβάτες καθώς η φύσης της είναι τέτοια που χαρίζει εξαιρετικό θέαμα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις