Συνεδριάζει αύριο η Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 14:47
UPD:16:59

A- A A+

Εν μέσω κλυδωνισμών από τις παραιτήσεις στελεχών του κόμματος, συγκαλείται αύριο Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία της Λ. Συγγρού. Η συνεδρίαση της ΚΟ θα αρχίσει στη μία μετά το μεσημέρι.

Σήμερα την παραίτησή του υπέβαλε και ο γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Γιαννάκης. «Δυστυχώς στο κόμμα επικράτησε ο παρορμητισμός και η προχειρότητα», αναφέρει σε επιστολή του προς τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ο κ. Γιαννάκης. Διευκρινίζει επίσης, ότι η παραίτησή του από μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων «δεν αποτελεί παραίτηση και υποχώρηση από τις αρχές και τις θέσεις του και δηλώνει ότι θα είναι δίπλα σε όλους αυτούς με τους οποίους τον συνδέουν κοινοί αγώνες από το παρελθόν και οι αγωνίες για το μέλλον του τόπου.

Εν τω μεταξύ την έντονη αντίδραση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ., Πάνου Καμμένου, προκάλεσαν οι δηλώσεις του επίσης αποχωρήσαντος Δημήτρη Σταμάτη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

«Οι μάσκες έπεσαν», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του κόμματος, όπου γίνεται λόγος για «δήθεν διαφωνούντες και αποχωρούντες» που «εκλιπαρούν για την μεγαλοψυχία και την μεγαλοσύνη του Αντώνη Σαμαρά και φαντασιώνονται το μύθο της νέας κεντροδεξιάς, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές τους προθέσεις».

«Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες συνομιλούν και κρίνονται μόνο από τον ελληνικό λαό και όχι από τους εργολάβους νέων τειχών διχασμού, με φθαρμένες ταμπέλες μετεμφυλιακού χαρακτήρα... Καλό τους ταξίδι», καταλήγει σε αιχμηρό τόνο η ανακοίνωση.

Ο κ. Σταμάτης αναφέρθηκε στην ανάγκη επιστροφής του Κώστα Καραμανλή, χωρίς, όπως λέει, να υποτιμά το ρόλο του Αντώνη Σαμαρά για την ενότητα της κεντροδεξιάς. «Είναι η ώρα να δείξει μεγαλοψυχία και μεγαλοσύνη ο πρωθυπουργός», υποστηρίζει και εκτιμά πως αν γίνει κάτι τέτοιο ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα μπορέσει να τα βάλει με μια μεγάλη και πλατιά κεντροδεξιά»

Για προσπάθεια γραφικοποίησης του αντιμνημονιακού αγώνα στον οποίο «έχουν πιστέψει πολλοί σοβαροί άνθρωποι», έκανε λόγο νωρίτερα ο παραιτηθείς από τη θέση του εκπροσώπου των ΑΝ.ΕΛλ. Χρήστος Ζώης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στη ΝΔ.

«Οι δυνάμεις του Μνημονίου πασχίζουν να βρουν βουλευτές», ήταν το σχόλιο του Πάνου Καμμένου για τις αποχωρήσεις από το κόμμα του, ενώ χαρακτήρισε «παραμύθια» τις καταγγελίες του κ. Μανώλη για το περιβόητο non paper του Μαΐου που έφθασε στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή