Γ. Αλαφούζος: «Δεν μπορώ να στηρίξω οικονομικά τον Παναθηναϊκό»

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 15:24
UPD:16:34

««Ο Παναθηναϊκός δεν κινδυνεύει άμεσα με πτώχευση. Η ΠΑΕ δεν χρωστάει 27-28 εκατομμύρια άμεσα, διαχειρίζεται τα χρέη της, πληρώνει έναντι, κάνουμε περικοπές στο κόστος χωρίς να επηρεάζει την απόδοση όπως βλέπετε εσχάτως», τόνισε ο κ. Αλαφούζος, παρουσιάζοντας την κατάσταση της ομάδας.

A- A A+

Ο κ. Αλαφούζος αναφέρθηκε στην οικονομική και διοικητική κατάσταση της ΠΑΕ, στις προσπάθειες εξυγίανσής της, το γήπεδο, τη διαιτησία και τη διαμάχη του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα. Μεταξύ άλλων, ο πρώτος παράγοντας του Παναθηναϊκού απάντησε για:

Το μειωμένο ποσό της αύξησης μ.κ: «Τα 15 εκατομμύρια ευρώ ήταν τυπικό νούμερο που έπρεπε να μπει για λόγους ιδίων κεφαλαίων. Είδαμε ότι στην πρώτη αύξηση που ακυρώθηκε, επειδή υπήρχε τυπικό ελάττωμα για το φυλλάδιο ώστε να συμμετέχουν οι μικρομέτοχοι, δεν υπήρξε καμία είσοδος χρημάτων. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία, ο κ. Πολέμης, ο κ. Βγενόπουλος, έβαλαν τα λεφτά τον Μάιο. Είναι αστείο να υπήρχε αύξηση 15 εκατ. και να μην μπουν λεφτά, την ώρα που δεν είχαμε άδειες... Μπορούσαν να έρθουν όλοι τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να βάλουν λεφτά».

Το αν θα αντέξει να σηκώσει το βάρος μιας ενδεχόμενης πτώχευσης: «Τι να κάνω; Να φύγω; Εγώ δεν έχω τη δυνατότητα να στηρίξω οικονομικά τον Παναθηναϊκό. Ο,τι μπορώ κάνω. Είναι προκλητικό να μου λέτε ότι δεν εξαντλούμε οποιαδήποτε πρόταση επενδυτή. Έχουμε μια ιστορία, η προηγούμενη διοίκηση ίσως εξετέθη που μπήκε σε διαδικασία να μιλήσει με άτομα χαμηλότατου επιπέδου. Αυτή η καραμέλα ότι υπάρχουν λεφτά για τον Παναθηναϊκό είναι αστείο. Δεν υπάρχουν λεφτά».

Το αν υπάρχει ενδιαφέρον από τον Τίτο Βασιλόπουλο: «Ο κ. Τίτος Βασιλόπουλος είναι από τους πιο πιστούς Παναθηναϊκούς. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει. Δεν έχει εκφράσει πρόθεση εμπλοκής στον Παναθηναϊκό. Είναι εκκεντρικό να βάζεις εκατομμύρια στο ποδόσφαιρο. Η έννοια της επένδυσης έχει την έννοια του κέρδους. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο κ. Κόκκαλης έβγαλε λεφτά. Κάποιοι βγάζουν είτε με έμμεσους, είτε με ανορθόδοξους τρόπους. Ο κ. Κόκκαλης έβγαλε έμμεσα υποθέτω με δημόσια έργα. Η δύναμη που απέκτησε μέσω Ολυμπιακού τον βοήθησε να πάρει δημόσια έργα, τηλέφωνα, ΙΝΤΡΑΚΟΜ κλπ».

Την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός: «Ο Παναθηναϊκός δεν κινδυνεύει άμεσα με πτώχευση. Η ΠΑΕ δεν χρωστάει 27-28 εκατομμύρια άμεσα, διαχειρίζεται τα χρέη της, πληρώνει έναντι, κάνουμε περικοπές στο κόστος χωρίς να επηρεάζει την απόδοση όπως βλέπετε εσχάτως. Το κόστος, με φόρους, του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι 18 εκατ. Ο κ. Μπουμσόνγκ φέτος ουσιαστικά δεν έχει παίξει και οι αποδοχές του είναι καθαρά 2 εκατ. Δεν παίζει επειδή είναι τραυματίας. Ο κ. Μπουμσόνγκ είναι πληρωμένος μέχρι δεκάρας μέχρι σήμερα και έχει διασφαλίσει με επιταγές τα χρήματά του, αυτό έγινε όταν έγινε η προσαρμογή από τα 2 εκατ. στο 1,6. Εχω μιλήσει μαζί του. Το τι έχω συζητήσει με το ιατρικό επιτελείο είναι θέματα που δεν μπορούν να ειπωθούν δημοσίως. Όμως δεν μπορώ να επεκταθώ περισσότερο, γιατί μπαίνουμε και σε ιατρικά θέματα και σε άλλα, που δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω».

Τα μεταγραφικά: «Θέλουμε τουλάχιστον δύο παίκτες. Δεν θέλω να πω κάτι. Ο Φάνης Γκέκας είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής, έχει αφήσει εποχή και συνεχίζει να αφήνει εποχή στο ποδόσφαιρο γενικότερα. Είναι ένας από τους ανθρώπους που σαφώς είναι ευπρόσδεκτοι στον Παναθηναϊκό. Δεν έχουμε όμως μια προχωρημένη συζήτηση. Εξετάζουμε αρκετές λύσεις και δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Υπάρχουν και άλλες λύσεις, και από το εξωτερικό και από την Ελλάδα».

Την εκτίμηση των μετόχων ως προς την πρόταση του πρίγκιπα Φεϊζάλ: «Δεν κάνουμε καμία εκτίμηση. Αύριο το πρωί θα κάνουμε κοινή ανακοίνωση όλοι οι μέτοχοι. Το τελευταίο που θέλουμε να κάνουμε είναι να μπούμε σε συζήτηση αν υπάρχει ή δεν υπάρχει πρίγκιπας, αν πετάει ή δεν πετάει ο γάιδαρος. Φυσικά μιλάμε για τεράστια επένδυση, 170 εκατομμύρια. Δεν θέλουμε να χαθεί. Ομως 170 εκατομμύρια, μιλάμε σοβαρά; Μακάρι να υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Η πριγκιπική ιδέα μου προκαλεί αλλεργία. Δεν έχουμε συνηθίσει να μιλάμε στην Ελλάδα για πρίγκιπες και πριγκίπισσες. Προκαταβολικά να κάνουμε επικοινωνιακά τρικ για να διασύρουμε τον Παναθηναϊκό νομίζω ότι δεν είναι σωστό. Όταν σοβαρευτούν και κάνουν μια πρόταση με τον τρόπο που γίνονται διεθνώς αυτές οι υποθέσεις, θα ασχοληθούμε σοβαρά».

Το αν απέτυχε η Συμμαχία: «Δεν απέτυχε η Παναθηναϊκή Συμμαχία. Ήταν λάθος οι εκτιμήσεις. Το 58% των μετοχών ανήκει στα μέλη της Συμμαχίας. Εγώ δεν έχω καμία μετοχή, είμαστε οι άνθρωποι που ελέγχουμε το 58%. Ποια ήταν η διαφορετική επιλογή που είχε ο Παναθηναϊκός; Όμως μπορέσαμε και μαζέψαμε αρκετά λεφτά στην αρχή, πήραμε την άδεια για το πρωτάθλημα και την UEFA, φτιάξαμε αξιοπρεπή ομάδα που μπήκε στο UEFA, πήραμε τα έσοδα, κάναμε δημοκρατικές εκλογές».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις