Ευ. Βενιζέλος: Πρέπει να κρατήσουμε ψηλά την τοπική αυτοδιοίκηση

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 15:42
UPD:15:42

«Χωρίς την Τ.Α. δεν μπορούμε να πετύχουμε καλούς ρυθμούς τοπικής ανάπτυξης, έργα υποδομής αλλά και δραστηριότητες που δίνουν δουλειά στον κόσμο, όπως είναι η κοινωφελής εργασία και η αυτεπιστασία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ.

A- A A+

Στον καταλυτικό, όπως είπε, ρόλο που διαδραματίζει η τοπική αυτοδιοίκηση κάτω από συνθήκες κρίσης, ιδίως ως προς τη διατήρηση της συνοχής της τοπικής κοινωνίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

«Χωρίς την Τ.Α. δεν μπορούμε να πετύχουμε καλούς ρυθμούς τοπικής ανάπτυξης, έργα υποδομής αλλά και δραστηριότητες που δίνουν δουλειά στον κόσμο, όπως είναι η κοινωφελής εργασία και η αυτεπιστασία», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι έχει μεγάλη σημασία «να κρατήσουμε ψηλά τους ανθρώπους και τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Το προεδρείο της ΚΕΔΕ συναντήθηκε επίσης στη Βουλή με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλη. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εστίασε στον σημαντικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και σημείωσε ότι ουσιαστικά λειτουργεί υποκαθιστώντας σε κρίσιμους τομείς την απουσία του κοινωνικού κράτους.

Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε και η ανάγκη οικονομικής στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης λαμβάνοντας υπόψη τις δημοσιονομικές συνθήκες, που βιώνει η χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή