Παναθηναϊκός: Η πρόταση του πρίγκιπα Φεϊζάλ για την αγορά της ΠΑΕ

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 16:31
UPD:16:31

«Από χθες καταθέσαμε επίσημη πρόταση στους μετόχους για την αγορά του 67% της ΠΑΕ. Κατά την πρώτη παρουσία μας στην Αθήνα, τον Μάιο, είχαμε εκφράσει την ετοιμότητά μας και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα 20 ημερών καταθέσαμε σχετικό φάκελο στην ΕΕΑ και εγκρίθηκε», δήλωσε ο πρίγκιπας.

A- A A+

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε αθηναϊκό ξενοδοχείο, ο Σαουδάραβας έθεσε ως προϋπόθεση τέσσερις όρους, τους οποίους πρέπει να αποδεχθεί η «πράσινη» εταιρεία, προκειμένου να εκδώσει επιταγή ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ. Ποιοι είναι αυτοί; Να του μεταβιβαστεί ποσοστό τουλάχιστον 67,5% των μετοχών (με μάξιμουμ το 90%), με συμβολική αποζημίωση 1.000 ευρώ, να απαντήσουν έως τις 20 Δεκεμβρίου οι μέτοχοι αν θα μεταβιβάσουν τις μετοχές τους, να παραιτηθούν τουλάχιστον 12 μέλη από το διοικητικό συμβούλιο και να γίνει έλεγχος στα βιβλία της ΠΑΕ από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα. Ως πρώτιστο μέλημα έθεσε την ανέγερση νέου γηπέδου, ενώ υποστήριξε ότι υπάρχουν τέσσερις «δυνατοί» μεταγραφικοί στόχοι εν όψει του Ιανουαρίου.

«Από χθες καταθέσαμε επίσημη πρόταση στους μετόχους για την αγορά του 67% της ΠΑΕ. Κατά την πρώτη παρουσία μας στην Αθήνα, τον Μάιο, είχαμε εκφράσει την ετοιμότητά μας και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα 20 ημερών καταθέσαμε σχετικό φάκελο στην ΕΕΑ και εγκρίθηκε», δήλωσε ο πρίγκιπας και πρόσθεσε: «Μετά τη μεταβίβαση των μετοχών από τον Γ. Βαρδινογιάννη στην "Παναθηναϊκή Συμμαχία", περιμέναμε τις εξελίξεις για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη ανάγκη κι εμείς ερχόμαστε στους μετόχους της Εταιρείας για να εφαρμόσουμε το αρχικό πλάνο μας, τροποποιώντας το σε ορισμένα σημεία».

Στη συνέχεια, προχώρησε σε λεπτομερέστερη ανάλυση της πρότασής του: «Ζητούμε να μας παραχωρηθεί ποσοστό της ΠΑΕ μέχρι 90%, με ελάχιστο το 67%, με ελάχιστο ποσό στους μετόχους. Ζητούμε την παραίτηση κάποιων μελών από το Δ.Σ της ΠΑΕ. Ζητούμε διενέργεια οικονομικού ελέγχου από της αρχές του έτους μέχρι σήμερα. Για όλα τα παραπάνω προσφέρουμε στην ΠΑΕ μία επιταγή της Barclays, ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ, και είναι άμεσα διαθέσιμα. Επειδή, όμως, έχει προκηρυχθεί γενική συνέλευση το επόμενο διάστημα, ζητούμε η ΑΜΚ να οριστεί σε τουλάχιστον 28 εκατομμύρια ευρώ. Με αυτή την πρότασή μας, ο Παναθηναϊκός θα έχει καθαρή λογιστική θέση. Έτσι θα είναι καθαρός να μπει σε εφαρμογή το πλάνο μας. Πρώτο μέλημά μας είναι είναι η ανέγερση του νέου γηπέδου της ομάδας. Έχουμε προχωρημένες συζητήσεις με μεγάλες εταιρείες του αραβικού κόσμου για την ανέγερση του γηπέδου και γενικότερα την ομάδα. Το ύψους αυτής της επένδυσης ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά την ενίσχυση της ομάδας, θα διαθέσουμε ποσό άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια. Την περίοδο του Ιανουαρίου θα γίνουν προσεκτικές κινήσεις και σας αναφέρουμε ότι ήδη έχουν βρεθεί οι στόχοι μας. Ζητώ την σύμπραξη όλων αυτών που είναι Παναθηναϊκοί για να δώσουμε νέα ώθηση στην ομάδα».

Στη συνέχεια, ο πρίγκιπας Φεϊζάλ απάντησε για:

Την πρότασή του: «Αν δεχθούν την πρότασή μου, την επόμενη ημέρα τα χρήματά μου θα είναι σε ελληνική τράπεζα. Τα χρήματα σε λιγότερο από μία μέρα μπορούν να μπουν σε τραπεζικό λογαριασμό. Η επιταγή έχει σταλεί στους μετόχους, οι οποίοι καλούνται να αποδεχθούν την πρόταση και την επόμενη μέρα τα χρήματα θα είναι σε ελληνική τράπεζα. Θέλω να συμπληρώσω ότι έκανα την πρόταση και υπήρχε πρόσκληση για όλους τους μετόχους, όμως κανείς δεν είναι εδώ. Αυτή είναι η πρότασή μας και περιμένουμε μία απάντηση».

Τις κινήσεις του από τη στιγμή που θα μπει στην ΠΑΕ: «Το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι το γήπεδο. Από τη στιγμή που θα αναλάβουμε, σε ένα διάστημα θα καταφέρουμε να χτίσουμε το γήπεδο. Θα προσπαθήσουμε να μείνει ευχαριστημένος όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Όλοι θέλουμε να δουν το καλύτερο στην ομάδα».

Τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερα ονόματα. Περιμένουμε να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας και μετά θα δείτε τα πάντα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις