Σε άμεση παραίτηση κάλεσε τον Ασαντ ο πρωθυπουργός του Κατάρ

Ανάλογες δηλώσεις και από τον βρετανό ΥΠΕΞ στο περιθώριο της συνάντησης των Φίλων της Συρίας
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 16:57
UPD:17:35

«Με πόσο αίμα πρέπει να πληρώσουν ακόμη οι Σύροι την επίτευξη του στόχου τους;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Χαμάντ Αλ Θανί, στο περιθώριο της συνάντησης των Φίλων της Συρίας, η οποία λαμβάνει χώρα στο Μαρόκο.

A- A A+

Να αποδεχθεί το νομοτελειακό χαρακτήρα της νίκης των αναρτών της αντιπολίτευσης και να παραιτηθεί κάλεσε τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασαντ ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Χαμάντ Αλ Θανί.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης αλλά και της διπλωματίας του εμιράτου του Περσικού Κόλπου τόνισε ότι η παραίτηση Ασαντ είναι η μόνη λύση για την αποφυγή περαιτέρω αιματοχυσίας.

Παράλληλα, ζήτησε από τον Ασαντ να επιτρέψει στον λαό της Συρίας να δημιουργήσει τον τύπο κράτους και κυβέρνησης τον οποίο θεωρεί ο ίδιος κατάλληλο για την χώρα του.

«Με πόσο αίμα πρέπει να πληρώσουν ακόμη οι Σύροι την επίτευξη του στόχου τους;», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός του Κατάρ, στο περιθώριο της συνάντησης των Φίλων της Συρίας, η οποία λαμβάνει χώρα στο Μαρόκο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του βρετανού υπουργού των Εξωτερικών.

Ο Ουίλιαμ Χέιγκ τόνισε ότι ο πρόεδρος της Συρίας πρέπει να παραδεχθεί ότι δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας ή νίκης στη συγκεκριμένη πολεμική αναμέτρηση και να της δώσει ο ίδιος ένα τέλος.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή