Bραζιλία: Τα πάντα έτοιμα στην ώρα τους για το Μουντιάλ

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 18:39
UPD:18:39

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας δηλώνει έτοιμη να φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2014. Στη φωτογραφία, το υπό κατασκευή Vivaldo Lima Stadium στο Μανάους.

A- A A+

«Δεν υπάρχει οποιαδήποτε απειλή σε κάποια από τις 12 πόλεις ότι δεν θα είναι εγκαίρως έτοιμη» δήλωσε ο Φερνάντες σε δημοσιογράφους διεθνών ΜΜΕ και συνέχισε με αναφορά στο Μανάους, που αποτελεί "πονοκέφαλο" για την οργανωτική επιτροπή: «Η πόλη Μανάους βρίσκεται στην καρδιά της ζούγκλας του Αμαζονίου και αυτό έχει προστεθεί στην πολυπλοκότητα της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου εκεί. Δεν είναι μία περιοχή που έχει εύκολη πρόσβαση, όπως άλλες πόλεις, επομένως απαιτεί ειδική προσοχή, λόγω της ιδιαίτερης φύσης της πόλης. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να πούμε ότι οι εργασίες έχουν μείνει πίσω, με σεβασμό σε αυτό που είναι ουσιώδες για να διεξαχθεί εκεί το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά υπάρχει μία πλειάδα ειδικών προκλήσεων. Πρέπει να πάνε εκεί πλοία, επειδή θα χρησιμοποιηθούν ως καταλύματα στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρέπει να συζητήσουμε αν ο κόσμος θα μείνει εκεί για τους αγώνες ή αν θα μείνει σε άλλες περιοχές και θα πηγαίνει εκεί αεροπορικώς για τους αγώνες. Δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο, το οποίο θα απειλήσει τη φιλοξενία από το Μανάους αγώνων το 2014».

Ο Φερνάντες πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει καλά πως η λειτουργία των αεροδρομίων της Βραζιλίας πρέπει να βελτιωθεί πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2013, το οποίο θα διεξαχθεί σε 6 από τις 12 πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Μουντιάλ. «Αυτό που βλέπετε σήμερα στα αεροδρόμια δεν θα είναι το ίδιο με αυτό που θα δείτε για τα τουρνουά. Έχουμε καταστρώσει σχέδια για τις ημέρες των αγώνων, τις προηγούμενες και τις επόμενες. Είμαστε σίγουροι ότι η λειτουργία των αεροδρομίων θα είναι κατακόρυφα βελτιωμένη».

Το πρώτο στάδιο που αποπερατώθηκε, η 65.000 θέσεων «Αρένα Καστελάο» στη Φορταλέζα, θα εγκαινιαστεί την Κυριακή με τη συναυλία τοπικού συγκροτήματος, στην οποία θα παραστεί η Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ. Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας θα διεξαχθεί εκεί στις 27 Ιανουαρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις