ΟΗΕ: Θα υπάρξει απάντηση στις παραβιάσεις της Πιονγκγιάνγκ

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 23:18
UPD:23:20

H αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις είπε πως η πράξη της Βορείου Κορέας πρέπει «να τύχει μίας αρμόζουσας απάντησης».

A- A A+

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε σήμερα την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρειο Κορέα και σημείωσε πως θα υπάρξει απάντηση στις παραβιάσεις της Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε ο προεδρεύων Μοχάμεντ Λουλίσκ.

«Τα μέλη του ΣΑ καταδικάζουν την εκτόξευση αυτή, η οποία αποτελεί σαφή παραβίαση των αποφάσεων 1718 και 1874 του Συμβουλίου. Παράλληλα θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για την κατάλληλη απάντηση», δήλωσε ο Μαροκινός πρεσβευτής.

Από την πλευρά της, η αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις είπε πως η πράξη της Βορείου Κορέας πρέπει «να τύχει μίας αρμόζουσας απάντησης».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ υποστήριξε ότι η Πιονγκγιάνγκ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις «συνέπειες» για την εκτόξευση του πυραύλου, προσθέτοντας πως η Ουάσιγκτον θα συνεργαστεί με τους διεθνείς εταίρους της για να περιθωριοποιήσουν περαιτέρω και να τιμωρήσουν τη Βόρειο Κορέα.

«Ο πρόεδρος ανησυχεί για τη συμπεριφορά της Βορείου Κορέας. Αυτή έχει επιλέξει να μην συμμορφωθεί προς τις διεθνείς της υποχρεώσεις και φυσικά θα υπάρξουν συνέπειες γι' αυτό», ανέφερε.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή