Θ. Νάκος: Οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν υποστεί μειώσεις 52%

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 11:32
UPD:11:33

«Οι αμοιβές τους έχουν εξομοιωθεί πλέον με τις αμοιβές των υπαλλήλων των υπουργείων. Έπαιρναν 16 μισθούς και τώρα λαμβάνουν 12» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

A- A A+

Υπερασπίστηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αθανάσιος Νάκος, τους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου, σημειώνοντας ότι έχουν υποστεί μείωση 52% στις αποδοχές τους.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ ο κ. Νάκος υποστήριξε ότι η ιδιαιτερότητα που υπάρχει στο ωράριο της εργασίας τους δικαιολογεί την καταβολή υπερωριών.

«Οι αμοιβές τους έχουν εξομοιωθεί πλέον με τις αμοιβές των υπαλλήλων των υπουργείων. Έπαιρναν 16 μισθούς και τώρα λαμβάνουν 12» ανέφερε και πρόσθεσε ότι τα χρήματα που λαμβάνουν από υπερωρίες και έξοδα κίνησης φτάνουν μηνιαίως τα 670 ευρώ. «Ο καβγάς γίνεται για αυτά τα χρήματα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπάλληλοι της Βουλής προχώρησαν χθες σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων της Διάσκεψης των Προέδρων και στάση εργασίας μέχρι τις 15.00, με αφορμή τις πληροφορίες περί νέων μειώσεων στις αποδοχές τους.

Οι πληροφορίες, ωστόσο, που ήθελαν την κυβέρνηση να προωθεί διάταξη για περαιτέρω μείωση 25% στους μισθούς των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου διαψεύστηκαν από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού στη Βουλή.

Όπως ανακοινώθηκε συγκεκριμένα, η επικείμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «δεν περιέχει καμία διάταξη για το μισθολογικό των υπαλλήλων της Βουλής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή