Ρωσία: Ο Ασαντ χάνει τον έλεγχο

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 12:24
UPD:13:01

A- A A+

Μία νίκη των αντικαθεστωτικών στη Συρία δεν μπορεί να αποκλειστεί και η Μόσχα επεξεργάζεται σχέδια για να απομακρύνει τους πολίτες της από τη χώρα εάν χρειαστεί, δήλωσε ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών και ειδικός απεσταλμένος του Κρεμλίνου για τη Μέση Ανατολή, Μιχαήλ Μπογκντανόφ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο RIA.

«Πρέπει κανείς να κοιτάξει κατάματα τα γεγονότα... Το καθεστώς και η κυβέρνηση στη Συρία χάνουν τον έλεγχο όλο και περισσότερου εδάφους. Δυστυχώς, μία νίκη της συριακής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να αποκλειστεί», είπε.

«Αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα προετοιμασίας για μία εκκένωση. Έχουμε σχέδια κινητοποίησης και ξεκαθαρίζουμε πού βρίσκονται οι πολίτες μας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Τουλάχιστον η Μόσχα θα επιμείνει να εφαρμοστεί η ανακοίνωση της Γενεύης και να εξευρεθεί ειρηνική λύση στη σύγκρουση», πρόσθεσε ο Μπογκντανόφ αναφερόμενος στη συμφωνία για τις αρχές μιας πολιτικής μετάβασης στη Συρία που υιοθετήθηκε στις 30 Ιουνίου στη Γενεύη από την Ομάδα δράσης για τη Συρία.

Οι δηλώσεις του Μπογκντανόφ είναι η πιο ξεκάθαρη ένδειξη μέχρι στιγμής ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για μία πιθανή ήττα των δυνάμεων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Η Ρωσία είναι ένας από τους τελευταίους υποστηρικτές του συριακού καθεστώτος, στο οποίο πωλεί όπλα και έχει μπλοκάρει μέχρι σήμερα όλα τα σχέδια μιας καταδικαστικής απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το καθεστώς του Ασαντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή