ΑΕΚ: Συνέντευξη Λίνεν στο Ρόιτερς

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 16:48
UPD:16:48

A- A A+

Αρχικά γίνεται αναφορά στα οικονομικά προβλήματα της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, που μάχεται για να αποφύγει τον υποβιβασμό με ένα ρόστερ από «την ομάδα Νέων και άγνωστους Έλληνες παίκτες», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται.

«Οι πιο πολλοί από αυτούς έχουν πραγματικά χαμηλές αποδοχές και καθυστερήσεις στις πληρωμές τους, όπως και οι υπάλληλοι του συλλόγου, που έχουν επίσης χαμηλές αποδοχές. Όμως, αυτό που μου δίνει μεγάλη δύναμη κι ελπίδα είναι ότι, παρά την κατάσταση αυτή, όλοι είναι πρόθυμοι να έρθουν και να κάνουν τη δουλειά τους στο έπακρο των δυνατοτήτων τους. Αυτός είναι ένας από τους λόγους, για τον οποίο αγαπώ τον σύλλογο», δηλώνει ο Λίνεν.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι το έμψυχο δυναμικό της Ένωσης συνθέτουν 25 Έλληνες και μόλις 5 αλλοδαποί, όπως και το ότι ο μέσος όρος ηλικίας του είναι τα 22,5 έτη. Μάλιστα, ο Λίνεν αποκαλύπτει ότι οι πιο νεαροί ποδοσφαιριστές δυσκολεύονται να παρέχουν στους εαυτούς τους τα απαραίτητα ως προς τη σωστή διατροφή, η οποία είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση από τις προπονήσεις και τους αγώνες.

«Αυτό έχει αντίκτυπο στην καθημερινή δουλειά μας, όχι για ψυχολογικούς αλλά για πρακτικούς λόγους και προσπαθούμε να το λύσουμε με το να τους βοηθήσουμε περισσότερο» επισημαίνει ο Γερμανός, που παραμένει αισιόδοξος αν και ανέλαβε την ομάδα στην πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας της: «Αυτό μου δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο. Ήξερα για την οικονομική κατάσταση της ομάδας και τη θέση της στη βαθμολογία και πραγματικά το βλέπω ως μία ευκαιρία. Πρέπει να ελπίζουμε ότι η ομάδα θα βελτιωθεί και πως θα μπουν κάποια χρήματα στο σύλλογο μέσω νέων επενδυτών. Εάν όχι, θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Όμως, εγώ βλέπω τις ευκαιρίες που υπάρχουν σε αυτό το πρότζεκτ, καθώς σίγουρα δεν είναι δυνατό να επιδεινωθούν τα πράγματα».

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην ιστορία και τους τίτλους της ΑΕΚ, καθώς και στο γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ στην ιστορία της. «Η βασική πρόκληση είναι να αντιμετωπίσεις την απειρία και την απειθαρχία» εξηγεί ο Γερμανός τεχνικόςε: «Για μένα δεν παίζει τόσο πολύ ρόλο η ηλικία, όσο ο χαρακτήρας. Οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι σημασία έχει η ομαδική δουλειά και πρέπει να κάνουν το καλύτερο που μπορούν ο ένας για τον άλλο, να είναι ταπεινοί και να συμπεριφέρονται σωστά εντός κι εκτός των αποδυτηρίων».

Στον επίλογο επισημαίνεται ότι «ο Λίνεν είναι πάνω απ΄ όλα ρεαλιστής», αλλά παρά τα όποια ενθαρρυντικά μηνύματα από τα τελευταία αποτελέσματα, «... τον σύλλογο περιμένει ένας μακρύς και δύσκολος χειμώνας και ο στόχος είναι απλά η επιβίωση», όπως άλλωστε δηλώνει ευθαρσώς και ο Λίνεν: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε το δικαίωμα και δεν θα πρέπει καν να σκεφτόμαστε κάτι περισσότερο από το να μείνουμε στην κατηγορία. Πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να επιβιώσουμε, τόσο οικονομικά όσο και εντός γηπέδου».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις