«Υποκρισία» Ομπάμα για το «δημοσιονομικό γκρεμό» βλέπει ο Μπένερ

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 18:40
UPD:18:40

Ο Τζον Μπένερ δήλωσε ότι το Κογκρέσο δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τον έλεγχο στο ανώτατο όριο κρατικού δανεισμού των ΗΠΑ.

A- A A+

Για «σκόπιμη κωλυσιεργία» η οποία κινδυνεύει να οδηγήσει την αμερικανική οικονομία πέρα από τα όρια του λεγόμενου «δημοσιονομικού γκρεμού» κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα θέλει να αφήνει να αιωρείται ότι οι περικοπές δαπανών δεν είναι το βασικό πρόβλημα. Ωστόσο, αυτό είναι ακριβώς το σημείο λόγω του οποίου δεν έχει επιτευχθεί ακόμη μια συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπένερ.

Πρόκειται για την διαμάχη Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος αναμένεται να είναι ο πλέον οικονομικά «σφιχτός» και λιτός, ώστε να αποφευχθεί ένας εκτροχιασμός του δημοσίου χρέους.

Μία τέτοια εξέλιξη θα κινδύνευε να βυθίσει την αμερικανική οικονομία στην ύφεση.

Τα σχόλια του Μπένερ αναδεικνύουν την έλλειψη προόδου στην προσπάθεια για επίτευξη συμφωνίας για το μείγμα αύξησης φόρων και περικοπής δαπανών το οποίο θα εφαρμοσθεί από τις αρχές του 2013.

Ο ρεπουμπλικάνος βουλευτής δήλωσε ακόμη ότι το Κογκρέσο, το οποίο συναποτελείται από την Βουλή των Αντιπροσώπων και την Γερουσία, δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τον έλεγχο στο ανώτατο όριο κρατικού δανεισμού των ΗΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή