Στο Ελεγκτικό Συνέδριο οι υποθέσεις για τα πόθεν έσχες Αναστασιάδη - Τσοχατζόπουλου

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 18:55
UPD:18:55

A- A A+

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο συζητήθηκαν σήμερα οι αιτήσεις του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Διον. Λασκαράτου, για καταλογισμό των χρηματικών ποσών που δεν περιελήφθησαν στα «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου, και του εκδότη, Θέμου Αναστασιάδη.

Αρχικά, οι δικηγόροι των κ.κ. Τσοχατζόπουλου και Αναστασιάδη ζήτησαν την αναβολή συζήτησης των δύο επίμαχων υποθέσεων ωστόσο ομόφωνα το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους.

Οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναμένεται να δημοσιευθούν το πρώτο τετράμηνο του 2013.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) σε περίπτωση ανακριβών δηλώσεων εις βάρος του ελεγχόμενου καταλογίζεται χρηματικό ποσό ίσης αξίας με το περιουσιακό όφελος, το οποίο απέκτησε ο ίδιος, ο/η σύζυγός του ή ανήλικο τέκνο του, εφόσον η προέλευση του περιουσιακού οφέλους δεν δικαιολογείται. Ο καταλογισμός γίνεται υπέρ του Δημοσίου από το αρμόδιο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Τέλος, εκκρεμεί να συζητηθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο και ανάλογη καταλογιστική αίτηση σε βάρος του πρώην υπουργού Μεταφορών, Τάσου Μαντέλη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή