Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει στρατό και Ταλιμπάν στο Πακιστάν

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 23:26

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία ο στρατός του Πακιστάν, ο οποίος διεξάγει συνεχώς επιχειρήσεις εναντίον των Ταλιμπάν και άλλων ανταρτών στην περιοχή, έχει συλλάβει χιλιάδες άνδρες και ανήλικους έφηβους κρατώντας τους σε μυστικές τοποθεσίες.

A- A A+

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει το στρατό και τους Ταλιμπάν για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση, ο στρατός του Πακιστάν, ο οποίος διεξάγει συνεχώς επιχειρήσεις εναντίον των Ταλιμπάν και άλλων ανταρτών στην περιοχή, έχει συλλάβει χιλιάδες άνδρες και ανήλικους έφηβους κρατώντας τους σε μυστικές τοποθεσίες. Ορισμένοι εξ αυτών δεν επανεμφανίζονται ποτέ, τονίζει η Αμνηστία.

Επιπλέον, αντάρτες που έχουν ορμητήριο την περιοχή και διεξάγουν ανταρτοπόλεμο εναντίον των δυνάμεων του NATO στο γειτονικό Αφγανιστάν επιτίθενται συχνά σε πολίτες στις περιοχές των φυλών, σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης.

Στην έκθεσή της, με τίτλο «Τα Χέρια της Βαναυσότητας», η Διεθνής Αμνηστία σημειώνει πως «εκατομμύρια άνθρωποι είναι παγιδευμένοι σε ένα καθεστώς διαρκούς ανομίας» στην περιφέρεια αυτή που περιγράφει σαν μια νομική «μαύρη τρύπα».

Επιτρέποντας στις ένοπλες δυνάμεις να διαπράττουν παραβιάσεις ανεξέλεγκτες οι αρχές του Πακιστάν τους δίνουν το ελεύθερο να προχωρούν σε βασανιστήρια κι εξαφανίσεις πολιτών, σημειώνεται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή