Καταδίκασε και ο Αμερικανός πρόεδρος την ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2002 07:47
A- A A+

Κίνηση, που δεν συμβάλλει στην ειρήνη, χαρακτήρισε χθες ο Τζωρτζ Μπους την ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό αμάχων. Την επίθεση καταδίκασε η δανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν και η Ρωσία. Ο κ. Ανάν εξέφρασε την ελπίδα για αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Δυτική Οχθη, ενέργεια, που θα διευκόλυνε όπως πιστεύει, την αναθέρμανση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Κατά τις αεροπορικές επιχειρήσεις σκοτώθηκε ο ηγέτης της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Σαλάχ Σεχάντα και άλλοι 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους και οκτώ παιδιά, ενώ τουλάχιστον 170 άνθρωποι, κυρίως γυναικόπαιδα, τραυματίστηκαν.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία και εξέφρασε τη λύπη του για τον χαμό αθώων πολιτών. Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός με τον τρόμο.

Η Χαμάς, αλλά και η οργάνωση Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Αξα, προειδοποίησαν για αντίποινα, ενώ ο Γιάσερ Αραφάτ έκανε λόγο για σιωπή της διεθνούς κοινότητας μπροστά σε τέτοια εγκλήματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή