MotoGP: Νίκες περιμένει από τον Μαρκέζ η Honda

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 18:44

A- A A+

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του HRC, Σουχέι Νακαμότο, ο νεαρός Ισπανός πιλότος είναι σε θέση να κερδίσει αρκετούς αγώνες του χρόνου αν και «ρούκι» στα MotoGP.

Ο Μαρκέζ έχει ήδη στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στα 125 κ.εκ. (2010) και στη Moto 2 (2012) πριν ακόμη γιορτάσει τα 20ά γενέθλιά του. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και η άνοδος του στα 1.000 κυβικά αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία από αρκετούς.

Στην πρώτη του πάντως επαφή με την RC213V σε Βαλένθια και Σεπάνγκ, άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις αν και ο καιρός δεν τον βοήθησε αρκετά. Στο HRC θεωρούν ότι θα μπορέσει επάξια να καλύψει το κενό του Κέισι Στόνερ και περιμένουν την επόμενη χρονιά από αυτόν να κυριαρχήσει σε μερικούς αγώνες, όχι όμως από τον πρώτο αγώνα στο Κατάρ.

«Πιστεύουμε ότι ο Μαρκ έχει πολύ ταλέντο και λαμπρό μέλλον. Το να οδηγείς όμως στα MotoGP δεν είναι εύκολο. Το να κάνεις έναν καλό γύρο, αυτό μπορεί να το επιτύχει οποιοδήποτε ρούκι. Το να συνεχίσεις να σημειώνεις καλούς γύρους κατά την διάρκεια του αγώνα είναι κάτι το διαφορετικό και για αυτό χρειάζεται εμπειρία. Πιστεύω όμως ότι θα είναι σε θέση να κερδίσει αρκετούς αγώνες, ακόμη και στην πρώτη του χρονιά. Αυτό προσδοκάμε. Πιστεύω όμως ότι στο βάθρο στο Κατάρ θα είναι δύσκολο για αυτόν».

Ο Μαρκέζ αναμένεται να ξανανέβει στη σέλα της RC213V στις αρχές Φεβρουαρίου, στις επίσημες δοκιμές των ομάδων που θα διεξαχθούν στην πίστα της Σεπάνγκ, στη Μαλαισία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις