Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 10:54
UPD:11:42

Στην Αθήνα έφθασε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

A- A A+

Τον ομόλογό του της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, υποδέχθηκε λίγο πριν τις 11.00 στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Αμέσως μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου (12.00), οι κ..κ. Σαμαράς και Μπορίσοφ θα μεταβούν στο ξενοδοχείο Hilton για τη Σύνοδο Ολομέλειας Β’ Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας.

Μεταξύ των θεμάτων που περιλαμβάνει η ατζέντα της συνάντησης των δύο ηγετών, είναι και το θέμα της ΠΓΔΜ, καθώς κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Αθήνα και Σόφια συνέπλευσαν λέγοντας «όχι» στη επίδοση ημερομηνίας ενταξιακών διπραγματεύσεων στα Σκόπια.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρικής Δημοκρατίας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια (11.25).

Για σημαντικό βήμα στη συνεργασία των δύο χωρών κάνει λόγο ο βουλγαρικός Τύπος με αφορμή τη δεύτερη Σύνοδο του Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Μεταξύ άλλων υπενθυμίζεται ο σημαντικός ρόλος των ελληνικών επενδύσεων στην οικονομική ανάπτυξη της Βουλγαρίας, η ανερχόμενη ανάπτυξη των διμερών εμπορικών συναλλαγών χρόνο με το χρόνο, η συνεργασία στα αναπτυξιακά έργα υποδομής κοινού ενδιαφέροντος καθώς και σε σειρά άλλων τομέων.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται από τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης στο σχέδιο σύνδεσης των δικτύων μεταφοράς αερίου των δύο χωρών όπως και στα άλλα αναπτυξιακά έργα .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή