WRC: Νόβικοφ και Νουβίλ στην Qatar M-Sport

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 12:20

Παραμένει στην M-Sport ο Ευγκένι Νόβικοφ.

A- A A+

Με την τελευταία της αυτή επιλογή η Βρετανική ομάδα δίνει στην ουσία τόπο στα νιάτα, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας και των τριών δεν υπερβαίνει τα 24 έτη.

Νόβικοφ και Νουβίλ αναμένεται να συμμετάσχουν, όπως και ο Οστμπεργκ, και στους 13 γύρους του επερχόμενου παγκοσμίου πρωταθλήματος. Παράλληλα, θα συμπαραταχθεί μαζί τους σε επτά γύρους και ο Νάσερ Αλ-Ατίγια.

Στην ουσία δεν αλλάζει κάτι για τον Νόβικοφ αφού ανήκε στο δυναμικό της M-Sport τα δύο τελευταία χρόνια, σημειώνοντας μάλιστα και δύο παρουσίες στο βάθρο εφέτος στο Πορτογαλικό και το Ιταλικό ράλι.

Η μεγάλη αλλαγή αφορά στον Τιερί Νουβίλ καθώς ο νεαρός Βέλγος αποχωρίζεται την Citroen και το DS3 WRC για το Ford Fiesta WRC, αν και στο Ράλι Νέας Ζηλανδίας είχε τρέξει υπό την χορηγία του Κατάρ.

Ο επικεφαλής της Qatar M-Sport, Μάλκολμ Γουΐλσον στάθηκε στο ταλέντο των δύο οδηγών και την αποφασιστικότητά τους να τερματίσουν παρά το νεαρό της ηλικίας τους. «Και ο Ευγκένι και ο Τιερί ήταν δυνατοί υποψήφιοι όταν ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις. Είναι νέοι, αλλά και οι δύο έχουν δείξει ωριμότητα εφέτος, συνδυάζοντας την προφανή ταχύτητα με αποφασιστικότητα να τερματίσουν σε όλους τους αγώνες και να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη γνώση των ειδικών. Και οι δύο τακτικά προκάλεσαν εργοστασιακούς οδηγούς και τα αποτελέσματά τους το 2012 τέθηκαν σοβαρά υπόψη. Είμαι σίγουρος ότι και οι δύο έχουν περισσότερα να αποδείξουν και ότι θα δούμε από αυτούς ακόμη πιο θεαματικές εμφανίσεις το 2013.

Εχουμε μία νεανική ομάδα την επόμενη χρονιά, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δε μειώνει την ικανότητά της να φέρει δυνατά αποτελέσματα. Ολοι τους, ο Μαντς, ο Ευγκένι και ο Τιερί, απέδειξαν την αξία τους μέσα στο 2012 και υπό την καθοδήγηση του Νάσερ, μπορούν να γίνουν εξαιρετικοί πρεσβευτές του Κατάρ, της M-Sport και του Παγκοσμίου πρωταθλήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάλκολμ Γουΐλσον.

Υπόσχεση να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, έδωσε ο Ευγκένι Νόβικοφ. «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα εκπροσωπήσω το Κατάρ και την M-Sport του χρόνου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς, οι οποίοι με υποστήριξαν και πίστεψαν σε εμένα: τον μέντορά μου, Μιχαήλ Λεπέκοφ, τον Μάλκολμ Γουΐλσον, την οικογένειά μου και τους φανατικούς φίλους μου. Το 2013 θα δώσουμε μάχες σε υψηλό επίπεδο και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε να ευχαριστήσουμε αυτούς που μας υποστηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε ο 22χρονος Ρώσος οδηγός.

Πεπεισμένος ότι θα πετύχει κάποια καλά αποτελέσματα εφέτος δηλώνει ο Τιερί Νουβίλ. «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να εκπροσωπώ την Qatar M-Sport και στους 13 αγώνες του επόμενους παγκοσμίου πρωταθλήματος. Χάρη στην εποικοδομητική περυσινή χρονιά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, είμαι σίγουρος ότι θα είμαι σε θέση να πετύχβ μερικά εξαιρετικά αποτελέσματα μαζί με την M-Sport και τους νέους teammates μου.

Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Μάλκολμ (σ.σ. Γουΐλσον) για την εμπιστοσύνη του προς εμένα, επίσης τον φίλο μου Νάσερ για την εκπληκτική υποστήριξή του. Πλέον επικεντρώνομαι στην προετοιμασία για το ράλι Μόντε Κάρλο και πραγματικά ανυπομονώ να ξεκινήσω αυτή τη νέα περιπέτεια», υπογράμμισε ο 24χρονος Βέλγος οδηγός.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις