ΑΕΚ: Διορία έως τις 17/1 δίνει ο Δημητρέλος, παραιτήθηκε ο Γρυσμπολάκης

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 15:03
UPD:16:22

«Είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης.

A- A A+

«Προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου για να μπορέσω, όσο μου επιτρέπουν οι δικές μου δυνάμεις, να φτάσει η ΑΕΚ σε κάποιο αποτέλεσμα. Είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» και πρόσθεσε: «Υπάρχουν άλλα προβλήματα -αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά- και προσπαθώ να επιλύσω όσα μπορώ. Νομίζω πως μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, εάν δεν υπάρχουν λύσεις και αποτελέσματα, δεν έχω κανέναν λόγο να παραμείνω γιατί δεν μπορώ να στηρίξω μόνος μου οικονομικά την ΑΕΚ. Τότε θα παραιτηθώ».

Ως προς τις διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους επενδυτές, ο Δημητρέλος τόνισε ότι βασικό πρόβλημα είναι το φορολογικό: «Η ΑΕΚ δεν αντέχει να πληρώνει 700.000 ευρώ τον μήνα. Οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα ποσό μεταξύ 380-450.000 ευρώ. Το 70% του χρέους είναι προς το Δημόσιο. Εάν δεν ρυθμιστεί αυτό το χρέος, τότε δεν είναι εύκολη απόφαση η ενασχόληση των επενδυτών με την ΑΕΚ».

Ο παράγοντας της ΑΕΚ ισχυρίστηκε ότι «το ενδιαφέρον (των επενδυτών) ασφαλώς και υπάρχει και μάλιστα παραμένει έντονο. Όταν, όμως, δεν έχεις ολοκληρωμένη εικόνα της εταιρίας σε ό,τι αφορά την ρευστότητα του χρήματος, τότε δεν μπορείς να υπολογίσεις το ακριβές κεφάλαιο. Δεν θα περιμένουν το τέλος του πρωταθλήματος για να δουν εάν σωθεί η ΑΕΚ, γιατί τότε δεν θα υπάρχει ΑΕΚ! Μετά τις 17 Ιανουαρίου πώς θα πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας; Πάντως, εάν θέλετε την προσωπική μου γνώμη, οι επενδυτές είναι πιο κοντά».

Ο πρόεδρος της Ένωσης διέψευσε το σενάριο για προσέγγιση της διοίκησης στον πρίγκιπα Φεϊζάλ, που φέρεται να ενδιαφέρεται για την αγορά του Παναθηναϊκού, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραχώρησης παικτών τον Ιανουάριο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται περίπτωση απόκτησης του Φάνη Γκέκα, αφού η ΠΑΕ δεν μπορεί να καλύψει το συμβόλαιό του.

Μερικές ώρες μετά τις δηλώσεις Δημητρέλου, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου ο Γιώργος Γρυσμπολάκης, χωρίς να κάνει γνωστούς τους λόγους που υπαγόρευσαν την απόφασή του. Η παραίτησή του κοινοποιήθηκε στην ΠΑΕ μέσω δικαστικού επιμελητή.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις