PicsArt: «Καλλιτεχνική» επεξεργασία φωτογραφιών

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 17:24
UPD:17:24

Το PicsArt ακολουθεί στα πρότυπα των νέων υπηρεσιών που παρουσίασαν το Flickr και το Twitter, που προσφέρουν «φίλτρα» τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για να επεξεργαστούν τις φωτογραφίες τους.

A- A A+

Η επιτυχία του Instagram «πυροδότησε» ένα κύμα δημιουργίας εργαλείων/ υπηρεσιών «κλώνων», που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση και την επεξεργασία φωτογραφιών από απλούς χρήστες, που δεν έχουν ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις για να χειριστούν εξειδικευμένα προγράμματα.

Το PicsArt ακολουθεί στα πρότυπα των νέων υπηρεσιών που παρουσίασαν το Flickr και το Twitter, που προσφέρουν «φίλτρα» τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για να επεξεργαστούν τις φωτογραφίες τους. Η διαφορά του σε σχέση με τον «ανταγωνισμό» είναι ότι προσφέρει περισσότερες επιλογές όσον αφορά τις «επεμβάσεις» και τα φίλτρα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν.

Πρόκειται για μια Android δωρεάν εφαρμογή, που απευθύνεται κυρίως σε όσους θέλουν να δώσουν πιο «επαγγελματικό», αλλά ταυτόχρονα πιο «καλλιτεχνικό» χαρακτήρα στις φωτογραφίες του. Το PicsArt έχει «κατεβεί» πάνω από 30 εκατομμύρια φορές μέσα σε διάστημα ενός έτους, και συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο δημοφιλών εφαρμογών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για Android, ενώ η εταιρεία, σύμφωνα με το Mashable, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μέσα στο 2013 και μία έκδοσή της για iOS.

Ο χρήστης μπορεί να «ψαλιδίσει» τις φωτογραφίες σε επιθυμητά σχέδια, να αλλάξει το χρώμα των ματιών, να προσθέσει σχόλια και επεξηγήσεις, να εισάγει νέα στοιχεία στις εικόνες (όπως ψηφιακά «αυτοκόλλητα» στις φωτογραφίες) κ.α. Στα κύρια χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται μία ποικιλία φίλτρων (comic, watercolor, sketcher, smart, blur,oil, popart, είναι κάποια από αυτά που προσφέρονται), «μάσκες», (για επεμβάσεις στις φωτογραφίες με χρώματα και «γεμίσματα»), εργαλείο διόρθωσης φωτογραφιών, «κορνίζες» και όρια. Επίσης, ο χρήστης μπορεί να ακυρώσει όλες τις αλλαγές και να ξεκινήσει ξανά από την αρχή ή να ζωγραφίσει ο ίδιος τις εικόνες του, χρησιμοποιώντας τα «σύνεργα» που του παρέχει η εφαρμογή. Το PicsArt δίνει φυσικά τη δυνατότητα ανεβάσματος των φωτογραφιών στο Ίντερνετ, σε δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα και υπηρεσίες, όπως το Facebook, το Flickr, το Picasa, το Twitter, το Dropbox, το Foursquare, το Tumblr, το Blogger, το WordPress και το devianART.

Επίσης, υπάρχει ενεργό community, στο οποίο κάποιος μπορεί να ανεβάζει τις φωτογραφίες του ώστε να μπορούν να τις δουν αυτοί που είναι «εγγεγραμμένοι» στο λογαριασμό του.

Προτεινόμενα για εσάς