ΗΠΑ: Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της ένοπλης βίας

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 06:33
UPD:11:53

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τις ενέργειες για την αντιμετώπιση των επεισοδίων ένοπλης βίας και τις μαζικές δολοφονίες αθώων, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί η κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί ο Λευκός Οίκος.

A- A A+

Τρόπους αντιμετώπισης της ένοπλης βίας διερεύνησαν ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τρία μέλη του υπουργικού συμβουλίου, σε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα μετά την τραγωδία στο δημοτικό σχολείο της πόλης Νιουτάουν στο Κονέκτικατ, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Εκτός από τον κ. Μπάιντεν στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Παιδείας, Αρνε Ντάνκαν, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Έρικ Χόλντερ και η υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Κάθλιν Σεμπέλιους.

Στόχος των συναντήσεων είναι να αναζητηθούν τρόποι ώστε η χώρα να μπορέσει να ανταποκριθεί στην τραγωδία στον Νιουτάουν, ανέφερε ο αξιωματούχος χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά σημείωσε ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κέρνεϊ είπε ότι η πιο αυστηρή νομοθεσία για την οπλοκατοχή είναι μέρος της απάντησης στην ένοπλη βία στις ΗΠΑ.

«Είναι ένα σύνθετο πρόβλημα που θα απαιτήσει μία σύνθετη λύση. Κανένας νόμος από μόνος του, καμία ενέργεια από μόνη της δεν θα λύσει τελείως το πρόβλημα», δήλωσε ο ίδιος.

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος θα επιθυμούσε να επανέλθει η απαγόρευση στη χρήση και κατοχή των επιθετικών όπλων που ήρθη το 2004.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή