Σύσκεψη για την επόμενη μέρα

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 07:02
UPD:17:41

O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας στέλνοντας το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές.

A- A A+

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επιτάχυνση των διαδικασιών αναθέρμανσης της οικονομικής δραστηριότητας θα βρεθεί στο επίκεντρο της σύσκεψης που θα έχει στις 20.00 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Μετά τη χθεσινή εκταμίευση της δόσης των 34,3 δισ. ευρώ, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), η κυβέρνηση εστιάζει πλέον στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων και στην ανάπτυξη.

Για το λόγο αυτό ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας στέλνοντας το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως υπάρχει σαφής βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στη χώρα μας, υπογράμμισε ότι η ιστορία της εξόδου της χώρας από το ευρώ έχει τελειώσει και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει τη μάχη για την ενίσχυση της ρευστότητας.

Επισήμανε ακόμη πως οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν με ταχύτητα, ενώ ζήτησε από τους επιχειρηματίες να εντείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα, προτείνοντάς τους την παραγωγή και νέων προϊόντων στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξει και νέα συνάντηση των δύο πλευρών σε ένα μήνα.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας χθες σε συνεδρίαση της ΝΟΕΣ Δυτικής Αθήνας, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κυβερνηθεί χωρίς να εφαρμοστεί εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, χωρίς να εφαρμοστεί εθνική στρατηγική.

ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπεραμύνθηκε των πρόσφατων πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης για το πακέτο των μέτρων το οποίο χαρακτήρισε ως το τελευταίο, προσθέτοντας ότι νέα μέτρα δεν αντέχει ούτε η κοινωνία ούτε το πολιτικό σύστημα. Υπογράμμισε επίσης ότι «τώρα είναι η ώρα της ανάπτυξης» και εξέφρασε την αισιοδοξία του υποστηρίζοντας ότι ο στόχος είναι εφικτός.

ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρως απομονωμένη από την κοινωνία η κυβέρνηση

Η σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών έρχεται να επιβεβαιώσει την πίστη της κυβέρνησης στην εφαρμογή ενός προγράμματος λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεων, κοινωνικής διάλυσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί πως είναι δέσμια των επιταγών των δανειστών και πλήρως απομονωμένη από την κοινωνία, προσπαθεί τώρα να πιαστεί «σαν τον πνιγμένο από τεχνάσματα» γύρω από τον εκλογικό νόμο και από πανηγυρισμούς για «τις δήθεν ευρωπαϊκές της επιτυχίες».

«Δεν μπορεί να κρυφτεί όμως ούτε από τα αδιέξοδα της πολιτικής της, ούτε από το ότι έχει θέσει τη χώρα υπό έναν ολοένα και πιο ασφυκτικό κλοιό λιτότητας, ύφεσης και νέων μέτρων, που κάθε φορά είναι και τα τελευταία», προσθέτει.

Καταλήγοντας, σημειώνει πως το μόνο πράγμα που μένει να επιβεβαιωθεί είναι πόσο καιρό μπορεί να σταθεί μια κυβέρνηση στην εξουσία όταν οι μόνοι της σύμμαχοι είναι η τρόικα και το μεγάλο κεφάλαιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή