Εγκεφαλικό υπέστη ο πρόεδρος του Ιράκ

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 13:15
UPD:17:16

Ο 80χρονος Ταλαμπανί έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

A- A A+

Ο πρόεδρος του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύεται στη Βαγδάτη, όπως μεταδίδουν τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται τρεις κυβερνητικές πηγές, κατάστασή του είναι «κρίσιμη αλλά σταθερή». Για κώμα κάνει λόγο το BBC, επικαλούμενο κουρδικές πηγές.

Η ανακοίνωση της ιρακινής προεδρίας επισημαίνει ότι ο 79χρονος Ταλαμπανί βρίσκεται σε «σταθερή» κατάσταση.

«Οι εξετάσεις δείχνουν ότι οι σωματικές του λειτουργίες είναι φυσιολογικές και η κατάστασή του σταθερή», σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ιρακινής προεδρίας. «Βρίσκεται υπό εντατική ιατρική παρακολούθηση».

Η προηγούμενη επίσημη ανακοίνωση ανέφερε ότι εισήχθη στο νοσοκομείο λόγω κόπωσης. «Λόγω της κόπωσής του και της εξάντλησης του, ο πρόεδρος Ταλαμπανί παρουσίασε ξαφνικά έντονη δυσφορία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Βαγδάτης», επισήμαινε η ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπός του, Αλί αλ Μουσαβί, δήλωσε στο Associated Press ότι οι θεράποντες ιατροί συζητούν για το αν πρέπει να συνεχίσουν τη θεραπεία του στη Βαγδάτη ή αν πρέπει να μεταβεί στο εξωτερικό.

Ο 80χρονος Ταλαμπανί έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Είχε υποβληθεί σε επιτυχή εγχείρηση καρδιάς στις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2008 και ένα χρόνο νωρίτερα είχε διακομισθεί με προβλήματα αφυδάτωσης και εξάντλησης σε νοσοκομείο της γειτονικής Ιορδανίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή