Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε την Εθνική Νεανίδων στο πόλο

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 14:40
UPD:14:40

A- A A+

Ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας συνεχάρη τις νεαρές αθλήτριες για τη μεγάλη διάκριση που σημείωσαν στο Περθ της Αυστραλίας, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Εμφανώς συγκινημένος, ο κ. Παπούλιας απένειμε τα εύσημα στα κορίτσια που τίμησαν τη φανέλα με το εθνόσημα στα πέρατα της γης, υπογραμμίζοντας με νόημα: «Εσείς είσαστε η εικόνα της Ελλάδας».

Κ. Παπούλιας στην εθνική πόλο Νεανίδων: Δείξατε ότι η Ελλάδα όχι μόνο μπορεί, αλλά έρχεται και πρώτη

Κ. Παπούλιας στην εθνική πόλο Νεανίδων: Δείξατε ότι η Ελλάδα όχι μόνο μπορεί, αλλά έρχεται και πρώτη

Στην τελετή παρέστη ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο α΄ αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαρός, ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Σαρακατσάνη, το μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος του ΝΟ Βουλιαγμένης, Στέλλα Λαζάρου-Τίγκα και το τεχνικό επιτελείο, με επικεφαλής τον ομοσπονδιακό προπονητή, Γιώργο Μορφέση.

Από τις 13 αθλήτριες που δόξασαν τα ελληνικά χρώματα στη μακρινή ήπειρο απουσίασαν οι αδελφές Στεφανία και Ιωάννα Χαραλαμπίδη και η Χριστίνα Κότσια, οι οποίες επέστρεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις σπουδές τους.

«Μας προσφέρατε μία μεγάλη συγκίνηση σε μία δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα. Λένε ότι η Ελλάδα χρεοκοπεί, ήρθατε όμως εσείς, τα νιάτα, να δείξετε ότι η Ελλάδα μπορεί. Εσείς είσαστε η άλλη Ελλάδα. Καταφέρατε αυτό που εμείς δεν μπορέσαμε», υπογράμμισε στο λόγο του προς τις αθλήτριες ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Η Χρυσή Διαμαντοπούλου, που αναδείχθηκε ως η καλύτερη τερματοφύλακας της διοργάνωσης, δήλωσε πως «πρέπει να ανεβαίνουμε συνεχώς ψηλότερα», ενώ η Ελευθερία Πλευρίτου εκτίμησε ότι «θα έχουμε ανάλογη συνέχεια, όνειρό μας είναι οι Ολυμπιακοί του Ρίο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις