ΔΗΜΑΡ: Παραιτήθηκε ο Ν. Μπίστης από υπεύθυνος Διεύρυνσης

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 17:18
UPD:18:23

A- A A+

Την παραίτησή του από τη θέση του υπευθύνου Διεύρυνσης της Δημοκρατικής Αριστεράς υπέβαλε ο Νίκος Μπίστης, μετά την απόρριψη από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ της πρότασης για συμμετοχή του κόμματος στο υπό ίδρυση μόνιμο Φόρουμ Διαλόγου και Συνεργασίας των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Πολιτικής Οικολογίας.

Στην τρίωρη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος που προηγήθηκε, με θέμα τη στάση της ΔΗΜΑΡ σχετικά με τις διεργασίες που συντελούνται για την συμπόρευση και συνεργασία στο ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, τη σχετική εισήγηση είχε αναλάβει ο κ. Μπίστης σε συνεργασία με το μέλος της ΕΕ Θόδωρο Μαργαρίτη, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε Φόρουμ διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ κι άλλες δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας, της Οικολογίας και γενικότερα της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης και μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν έντονες επιφυλάξεις και ενστάσεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Την πρόταση υποστήριξαν πάντως, μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Η συνεδρίαση της ΕΕ αποφασίστηκε να συνεχιστεί το ερχόμενο Σάββατο, με αντικείμενο τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις και σε σχέση με τον προγραμματισμό και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή