Ο Μπενζεμά κορυφαίος Γάλλος για το 2012

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 18:01
UPD:18:01

Πέρυσι ο Μπενζεμά πέτυχε 21 γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα, με τη Ρεάλ να κατακτά τον τίτλο και άλλα 7 στο Τσάμπιονς Λιγκ.

A- A A+

Ο 24χρονος σέντερ φορ, που κατέκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά αυτή τη διάκριση, παρέλαβε το βραβείο του από τον Ζινεντίν Ζιντάν. «Είναι τιμή να λαμβάνω το βραβείο από τον Ζιντάν, αφού τον θεωρώ καλύτερο Γάλλο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών» υπογράμμισε ο Μπενζεμά, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ισπανικής ομάδας.

Το βραβείο απονέμει το γαλλικό περιοδικό «France Football». Στη σχετική ψηφοφορία για την ανάδειξη του καλύτερου ποδοσφαιριστή μετείχαν πρώην άσοι που επίσης είχαν τιμηθεί με τη συγκεκριμένη διάκριση (μεταξύ αυτών ο Ζιντάν), ενώ πίσω από τον επιθετικό της «βασίλισσας» στις προτιμήσεις ήταν ο Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν Μονάχου) και ο τερματοφύλακας της Τότεναμ, Ούγκο Λορίς.

Πέρυσι ο Μπενζεμά πέτυχε 21 γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα, με τη Ρεάλ να κατακτά τον τίτλο και άλλα 7 στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου οι Μαδριλένοι αποκλείστηκαν από την Μπάγερν Μονάχου στους ημιτελικούς. Φέτος δεν βρίσκεται στην ίδια κατάσταση και έχει πετύχει μόνο τρία γκολ στο πρωτάθλημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις