Απογοήτευση Ιβάνοφ για τις αποφάσεις της Ε.Ε.

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 18:05
UPD:18:05

«Το μήνυμά μου προς όσους συνέβαλαν στη διαμόρφωση αυτών των συμπερασμάτων του Συμβουλίου, είναι ότι έπραξαν λανθασμένα», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

A- A A+

Την απογοήτευσή του αναφορικά με τη μη χορήγηση ημερομηνίας για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την Ε.Ε. εξέφρασε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Γκιόρκι Ιβάνοφ.

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Ιβάνοφ έκανε λόγο για «διχαστικές αντιλήψεις» και «αναχρονιστικές νοοτροπίες» στα Βαλκάνια, οι οποίες όπως είπε, «εξακολουθούν να υφίστανται και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις» της Ε.Ε..

«Το μήνυμά μου προς όσους συνέβαλαν στη διαμόρφωση αυτών των συμπερασμάτων του Συμβουλίου, είναι ότι έπραξαν λανθασμένα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ είπε ότι η χώρα του προσεγγίζει τη διαπραγματευτική διαδικασία «με ειλικρινή και εποικοδομητική διάθεση» και πως αναμένονται νέες συνομιλίες με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς. Υποστήριξε τέλος ότι αμοιβαία αποδεκτή λύση μπορεί να βρεθεί «μόνο αν δεν τεθούν τελεσίγραφα και απαιτήσεις εις βάρος των εθνικών συμφερόντων» της χώρας του.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή