Ευ. Βενιζέλος: Tα μέτρα είναι πράγματι τα τελευταία

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 22:23
UPD:23:16

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έχει αλλάξει η συγκυρία υπέρ της ελλάδας και μπορούμε να κάνουμε τη μεγάλη στροφή, ωστόσο υπογράμμισε πως χρειάζεται δουλειά και συναίνεση.

A- A A+

O έλληνας πολίτης πρέπει να νιώσει ασφαλής και να πιστέψει ότι τα μέτρα τα δύσκολα, τα βαριά, είναι πράγματι τα τελευταία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν για τη λειτουργία της κυβέρνησης με τον καλύτερο διοικητικό και πολιτικό συντονισμό, υπογραμμίζοντας πως στην κυβέρνηση πρέπει να υπάρχει πλήρης συνεννόηση για τα θέματα που έχουν πολιτικό και κοινωνικό ενδιαφέρον.

Το θέμα είναι, συνέχισε, να ανακόψουμε την ύφεση, να περιορίσουμε την απειλή της ανεργίας, να αποκτήσουμε ξανά θετικό πρόσημο ωστόσο επεσήμανε ότι χρειάζεται δουλειά, κοινωνική συναίνεση και εθνική στρατηγική.

Τρεις είναι οι βασικοί πυλώνες του κυβερητικού έργου. Πρώτον η κοινωνική συνοχή, δεύτερον τα πρακτικά μέτρα για την ανάπτυξη και τρίτον οι διαρθρωτικές αλλαγές. "Οργανώνουμε τη νέα αφετηρία της χώρας», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έχει αλλάξει η συγκυρία υπέρ της ελλάδας και μπορούμε να κάνουμε τη μεγάλη στροφή, ωστόσο υπογράμμισε πως χρειάζεται δουλειά και συναίνεση.

Αναφορικά με το φορολογικό, δήλωσε πως τα σημεία που έχουν απομείνει προς διευθέτηση είναι λίγα. Υποστηρίζοντας παράλληλα ότι σημασία έχει να φύγουμε από τη συζήτηση για τα φορολογικά μέτρα, που είναι μέσα στο πακέτο των δύσκολων μέτρων και να πάμε το ταχύτερο στη συζήτηση για το ολοκληρωμένο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα. «Σημασία δεν έχει να ανακατανέμεις τα βάρη στα δηλωμένα εισοδήματα, αλλά να συλλαμβάνεις μη δηλωμένη φορολογητέα ύλη», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή