Συλλαλητήριο και πορεία από ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 13:07
UPD:16:50

A- A A+

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας, την επέκταση του ενιαίου μισθολογίου αλλά και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο δημόσιος τομέας παρέλυσε, καθώς η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε 24ωρη απεργία. Το «παρών» στην αγωνιστική κινητοποίηση έδωσε και η ΓΣΕΕ με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιήθηκε το απεργιακό συλλαλητήριο των δύο συνδικάτων. Η πορεία τους ωστόσο κατέληξε στο Σύνταγμα και όχι στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης -όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, καθώς στην αρχή της Βασ. Σοφίας παρατάχθηκαν αστυνομικές κλούβες.

Ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη πραγματοποίησε η ΠΟΕ - ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έκαναν στη συνέχεια στην πορεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Το ΠΑΜΕ διοργάνωσε άλλη συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας και από εκεί οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία με στάση στο υπουργείο Οικονομικών και τελικό προορισμό τη Βουλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΣΕΕ μετά την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων, η συμμετοχή των εργαζομένων στην τρίωρη στάση εργασίας, αλλά και στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, ήταν μαζική.

«Για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι απήργησαν και διαδήλωσαν για τη συνεχιζόμενη προκλητική άδικη φοροεπιδρομή, τη φοροδιαφυγή και φοροκλοπή, την εισφοροκλοπή και εισφοροδιαφυγή, την άγρια λιτότητα, τις απολύσεις και την ανεργία», επισημαίνει η Συνομοσπονδία.

Προειδοποιεί επίσης ότι ο αγώνας της ενάντια στις «αδιέξοδες και εξοντωτικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές» θα συνεχιστεί «τόσο συνδικαλιστικά και πολιτικά όσο και στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια», ώστε «να σωθεί η χώρα, αλλά πάνω από όλα για να σωθούν οι άνθρωποί της».

Επιτυχημένη χαρακτήρισε την απεργία η ΑΔΕΔΥ και συμπλήρωσε ότι διαμορφώθηκαν νέες προοπτικές για δυναμική παρέμβαση των εργαζομένων στο δημόσιο και το επόμενο διάστημα.

Προανήγγειλε επίσης ότι αμέσως μετά τις γιορτές οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες «θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση μέχρι την ακύρωση των μνημονίων και των καταστροφικών πολιτικών που υπαγορεύουν οι δανειστές - κερδοσκόποι».

Συγκεντρώσεις και πορείες και στη Θεσσαλονίκη

Στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης κατέληξε η πορεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η πορεία ξεκίνησε από το δημαρχείο στις 10 το πρωί, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μέτρο της διαθεσιμότητας, τις ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου, τις πολιτικές λιτότητας και τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, ενώ ακολούθησε πορεία που κατέληξε επίσης έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή