Απάντηση Χρυσής Αυγής στο «κοινό μέτωπο» για το Συμβούλιο της Ευρώπης

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 14:58
UPD:14:59
A- A A+

Την αντίδραση της Χρυσής Αυγής προκάλεσε το «κοινό μέτωπο» ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ για την εξαίρεση των βουλευτών της από την ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, καθώς και η αναφορά του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μουΐζνιεκς, σε επιθέσεις κατά μεταναστών από μέλη της http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2265280 .

Την Τετάρτη η ΝΔ ανακοίνωσε ότι συντάσσεται με τις άλλες παρατάξεις «που δεν δέχονται τη συμμετοχή -στον κατ' εξοχήν δημοκρατικό θεσμό που είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης- κομμάτων που προσβάλουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και έχουν ως κύρια ιδεολογία τους το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία».

Από την πλευρά του, στη σχετική ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι η κοινή στάση των κομμάτων στο θέμα, θα δημιουργήσει ένα ευρύτερο συνταγματικό τόξο κατά του νεοναζισμού, για να σημειώσει πως «τώρα είναι η ώρα της Βουλής των Ελλήνων να αποφασίσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, για τη σύνθεση μιας νέας αντιπροσωπείας» στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Τη δημόσια δέσμευση της κυβέρνησης να εξαιρέσει «τους εκφραστές νεοναζιστικών αντιλήψεων» και συγκεκριμένα τη βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, από την ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, χαιρέτισε χθες η Δημοκρατική Αριστερά, διαμηνύοντας πως στην Ευρώπη δεν έχουν καμία θέση όσοι καλλιεργούν το ρατσισμό, το ναζισμό και τη μισαλλοδοξία.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι συντάσσεται με το αίτημα ευρωπαϊκών αντιρατσιστικών οργανώσεων για την εξαίρεση της Χρυσής Αυγής από την ελληνική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, τονίζοντας πως η συμμετοχή των νεοναζί σε έναν θεσμό που έχει δημιουργηθεί με σκοπό την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και την άρση κάθε λογής διακρίσεων, αποτελεί πρόκληση στο δημοκρατικό αίσθημα των ευρωπαίων πολιτών.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ευρωπαίοι επίτροποι μας πολεμούν με κάθε μέσο και αρνούνται να σεβαστούν το πολίτευμα και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, υποστηρίζει στην απάντησή της η Χρυσή Αυγή. Όλοι τους, συμπληρώνει, έχουν «την απόλυτη ευθύνη για τη διάλυση της χώρας και τη μετατροπή της σε άντρο λαθρομεταναστών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή