Ολυμπιακός: Με Λεβάντε στο Europa League

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 15:33
UPD:15:51

A- A A+

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 14 Φεβρουαρίου στην Ισπανία και ο επαναληπτικός μία εβδομάδα αργότερα (21/2), στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αν προκριθεί ο Ολυμπιακός, στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρούμπιν Καζάν.

Η ομάδα εδρεύει στη Βαλένθια, ιδρύθηκε το 1909 και έδρα της είναι το χωρητικότητας 25.000 θέσεων «Ciutat de Valencia». Την τεχνική καθοδήγηση της Λεβάντε έχει ο Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ, ενώ ο σύλλογος δεν έχει κατακτήσει ποτέ τίτλο, εγχώριο ή διεθνή.

Πέρυσι ήταν έκτη στο πρωτάθλημα και στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ απέκλεισε με δύο νίκες τη Μάδεργουελ (1-0, 2-0). Στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης προκρίθηκε ως δεύτερη, πίσω από το Ανόβερο. Στην εφετινή πριμέρα ντιβιζιόν κατέχει την 6η θέση μετά από 16 αγωνιστικές, με απολογισμό 27 βαθμών (8 νίκες, 3 ισοπαλίες, 5 ήττες). Το ρόστερ της, μέλος του οποίου είναι και ο Νίκος Καράμπελας, αποτελείται από τους:

Τερματοφύλακες: Γκουστάβο Μουνούα, Κέιλορ Νάβας.

Αμυντικοί: Μάσιμο Βόλτα, Νταβίντ Ναβάρο, Χέκτορ Ρόντας, Χουανφράν, Νίκος Καράμπελας, Σέρχιο Μπαγεστέρος, Πέδρο Λόπεθ, Κρίστιαν Λελ.

Μέσοι: Μιγκέλ Παγιαρντό, Χοσέ Μπαρκέρο, Ναμπίλ Ελ Ζαρ, Βιθέντε Ιμπόρα, Όσκαρ Σεράνο, Ντάριους Ντούντκα, Πέδρο Ρίος, Μίτσελ, Χουανλού, Πάπε Ντιόπ, Ρούμπεν Γκαρθία.

Επιθετικοί: Άνχελ, Ομπαφέμι Μάρτινς, Ρότζερ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις