Καταδικάζει τα επεισόδια βίας σε πανεπιστήμια το ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 17:42
UPD:17:42

«Επιθέσεις όπως αυτές δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες», σημειώνει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, για τα «τυφλά επεισόδια βίας» στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο ΕΜΠ και στο ΑΠΘ.

A- A A+

Τα «τυφλά επεισόδια βίας» στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο ΕΜΠ και στο ΑΠΘ καταδίκασε με ανακοίνωσή της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Επιθέσεις όπως αυτές δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες», σημειώνει η κ. Χριστοφιλοπούλου, προσθέτοντας ότι οι εκ των υστέρων μηνύσεις κατά αγνώστων δεν ωφελούν, ούτε λειτουργούν αποτρεπτικά.

Στηλιτεύει επίσης το γεγονός ότι «παρά τα σοβαρά επεισόδια βίας δεν κλήθηκε στον χώρο η αστυνομία και δεν ακολουθήθηκαν τα όσα ορίζει ο νέος νόμος για τα πανεπιστήμια (ν. 4009/2011) που είχε την ευρεία αποδοχή της τότε Βουλής, της κοινής γνώμης, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των πανεπιστημιακών».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου καλεί όσους εμπλέκονται, συμπεριλαμβανομένων και των πανεπιστημιακών οργάνων, να εφαρμόσουν «κάθε πτυχή του νέου νόμου έτσι ώστε το άσυλο της παρανομίας να καταργηθεί στην πράξη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή