Ο Π. Σερίφης έλαβε μέρος στη δολοφονία του Ρ. Γουέλς, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2002 14:06
UPD:15:53
A- A A+

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών θα οδηγηθεί σήμερα άλλο ένα μέλος της «17 Νοέμβρη», ο Παύλος Σερίφης, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ωστόσο, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Λευτέρης Οικονόμου, από τα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει ότι ο Παύλος Σερίφης είναι παλαιό μέλος της 17Ν και χρησιμοποιούσε τα ψευδώνυμα «Βαγγέλης» ή και «Νικήτας».

Συμμετείχε με άλλα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης στη δολοφονία του σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Ρίτσαρντ Γουέλς στις 23/12/75 στο Παλαιό Ψυχικό. Ελάμβανε κατά καιρούς χρήματα από το ταμείο της «17Ν» και ήταν γνώστης των εγκληματικών δραστηριοτήτων καθώς και των αποφάσεών της.

Εν τω μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθεί αύριο ζήτησε και έλαβε από την 4η τακτική ανακρίτρια, μέσω του συνηγόρου του, ο Θωμάς Σερίφης, συγγενής του Παύλου Σερίφη ή ''Νικήτα'', ο οποίος αναμένεται να προσαχθεί σήμερα στον Εισαγγελέα.

Ο Θωμάς Σερίφης, αντιμετωπίζει σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος για την συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση ''17 Νοέμβρη''.

Στις 4 το απόγευμα αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον της ανακρίτριας και οι Ηρακλής Κωστάρης και Κώστας Καρατσώλης, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες θα αρνηθούν να απολογηθούν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή